Holmi-antológia II. letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Filozófia, irodalom, képzőművészet, zene, történelem, bibliai és klasszikus tudományok, szociológia, filológia, néprajz, nyelvészet, kultúrtörténet. Az egykori Szépirodalmi Könyvkiadó egyik lektori szobájában, majd hamarosan Réz Pál főszerkesztő úr Margit hídra és -szigetre néző lakásában minden hétfőn, huszonöt éven keresztül, nemcsak szépirodalomról esett szó. A szerkesztők szívesen fogadtak és maguk is kerestek értekező prózát a fenti tudományágakban. Nem szakfolyóiratba illő tanulmányokat, hanem olyanokat, amelyek érdekelhetik az úgynevezett művelt nagyközönséget. Elválik majd, hogy e konzervatívan hangzó fogalomnak a művelt nagyközönségnek van-e jövője; mindenesetre a Holmi szerkesztői előtt ez a kép lebegett. Nem a tudományos eredmények népszerűsítése, emberi nyelvre való lefordítása volt a cél, hanem olyan eredeti gondolatok és új ismeretek közlése, amelyek otthonra találnak az esszé műfajában és egy irodalmi folyóiratban, amely ilyen módon a humanista tudományok folyóirata is lett.
A Holmi szerkesztői Réz Pál és Domokos Mátyás vezényletével szenvedélyesen gyűjtötték az irodalmi dokumentumokat és memoárokat. Ebbe a kötetbe ezekből is válogattunk jókora csokorral. E válogatás során világosodott meg, hogy az irodalmi vagy általánosabban a kulturális emlékezetnek milyen jelentős mértékben a barátság a közege. Szerb Antal és a kiváló román ókortudós, Dionis Pippidi barátsága, Weöres Sándor ifjúkori barátsága Jékely Zoltánnal, Kurtág György és Ligeti György, Sárközi Márta és Domokos Mátyás, Vas István és Ottlik Géza barátsága, Vajda Miklós hajdani barátsága Abody Bélával, Fodor Géza mély rokonszenven alapuló, de ha a kritika becsülete megkívánta, szenvedélyes vitában összeszikrázó barátsága Petrovics Emillel rendkívüli emléknyomokat hozott létre, amelyeket jó szívvel ajánlunk az olvasó figyelmébe.A Könyv Magyarul!


Letöltések Holmi-antológia II. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Holmi-antológia II. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  760
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  1302 gr
  ISBN:
  9789633108765
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2692216 / 1162139  TAGS:
  Online Holmi-antológia II. ebook, könyvet Holmi-antológia II. FB2, Download Holmi-antológia II. PDF , Download Holmi-antológia II. MOBI, Online Holmi-antológia II. könyvet, ingyenes letöltések Holmi-antológia II. IPhone, Online könyvet Holmi-antológia II. PDF, ingyenes Holmi-antológia II. DJVU, ingyenes letöltések Holmi-antológia II. TXT, letöltések Holmi-antológia II. RTF, Online Holmi-antológia II. FB2 , e-könyvet Holmi-antológia II. letöltések TXT, ingyenes Holmi-antológia II. letöltések könyvet, e-könyvet Holmi-antológia II. download MOBI, letöltések Holmi-antológia II. IPad, olvas Holmi-antológia II. MOBI, olvas Holmi-antológia II. DOC, ingyenes Holmi-antológia II. AWZ, Download e-könyvet Holmi-antológia II. iPad , ingyenes Holmi-antológia II. DJVU, Download Holmi-antológia II. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Holmi-antológia II. DVD, olvas Holmi-antológia II. TXT, Book Holmi-antológia II. letöltések DJVU, Holmi-antológia II. letöltések könyvet ingyenes, Holmi-antológia II. letöltések könyvet pdf ingyenes, Holmi-antológia II. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Holmi-antológia II. pdf ingyenes, Holmi-antológia II. letöltések könyvet epub ingyenes, Holmi-antológia II. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply