Játék a tűzzel letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A könyv a pirotechnikai látványosságoknak a reneszánsztól napjainkig terjedő több mint félezer éves hazai történetét tekinti át. Ma már talán kevéssé ismert, hogy a Távol-Keletről származó és Jacob Burckhard szerint az ünnepi díszítőművészettel együtt a művészettörténet annalleseibe tartozó tűzijátékok a középkori szimbolikus gondolkodás produktumai voltak. A negyedik őselemet jelképező pirotechnikai eszközök, akárcsak Brunelleschi és Leonardo szelet fújó, vihart imitáló, süllyedő és repülő szerkezetei, amelyek segítségével angyalok és istenek szálltak alá az égből, s tűntek el a pokolban, valamint a tüzes rakéták az életen túli transzcendens erőket idézték. Mindazt, ami túl van az életen, mindazt, ami több, mint az élet.

A könyv lapjain a királykoronázásoktól a főúri bevonulásokig, a barokk színházi előadásoktól a reformkori Anna-bálokig a legkülönbözőbb egyházi, társadalmi ünnepségeken alkalmazott pirotechnikai látványosságok elevenednek meg. Az utóbbiak rakétái, később már hol reprezentatív, hol szórakoztató, hol hatalmi-legitimációs célok szolgálatában szórták, s szórják ma is szikrázó, de gyorsan kihunyó fényüket.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Játék a tűzzel ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Játék a tűzzel ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  19 x 24 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  186
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  ISBN:
  9632087143
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2001
  Árukód:


  TAGS:
  Online Játék a tűzzel ebook, könyvet Játék a tűzzel FB2, Download Játék a tűzzel PDF , Download Játék a tűzzel MOBI, Online Játék a tűzzel könyvet, ingyenes letöltések Játék a tűzzel IPhone, Online könyvet Játék a tűzzel PDF, ingyenes Játék a tűzzel DJVU, ingyenes letöltések Játék a tűzzel TXT, letöltések Játék a tűzzel RTF, Online Játék a tűzzel FB2 , e-könyvet Játék a tűzzel letöltések TXT, ingyenes Játék a tűzzel letöltések könyvet, e-könyvet Játék a tűzzel download MOBI, letöltések Játék a tűzzel IPad, olvas Játék a tűzzel MOBI, olvas Játék a tűzzel DOC, ingyenes Játék a tűzzel AWZ, Download e-könyvet Játék a tűzzel iPad , ingyenes Játék a tűzzel DJVU, Download Játék a tűzzel e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Játék a tűzzel DVD, olvas Játék a tűzzel TXT, Book Játék a tűzzel letöltések DJVU, Játék a tűzzel letöltések könyvet ingyenes, Játék a tűzzel letöltések könyvet pdf ingyenes, Játék a tűzzel pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Játék a tűzzel pdf ingyenes, Játék a tűzzel letöltések könyvet epub ingyenes, Játék a tűzzel ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply