Játszadozások kora letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"Nagymama velem, ha csak ketten vagyunk, kizárólag németül beszél – egyébként másként, mint a szomszédokkal vagy a szász rokonsággal. A velem beszélt németje olyan, mint egy puha, egyenes szélű, rojt nélküli repülőszőnyeg, a többiekkel beszélt szász nyelve viszont, mint a szőnyeg nélküli repülőrojtok. Ezzel szemben Nagyapa úgy beszél, mint Voicu doktor és az emberkék a barnásvörös tévében meg a fekete rádióban keresgélt és előcsalogatott műsorokban. Ugyanakkor ez a nyelv az "Ó, szép fenyő…", az Elvtárs, Suciu bácsi és más ivócimborák nyelve is. A szomszédban magyarul is beszélnek. Mellettünk főleg Paula Tante, Emerich nagymamája beszél magyarul, de ha hozzánk jön, Nagymamával azonnal készségesen áttér a németre, Nagyapával a románra, velem pedig hol egyikre, hol másikra."
Koszta Gabriella fordítása

1973-ban járunk, valahol Brassó közelében. A család, amelynek tagjai felvonulnak előttünk, német, olténiai, erdélyi és bukaresti örökséget hordoznak magukkal. Ahogy a nagyszülőknek a 20. század hajnalán az Egyesült Államok, úgy leszármazottaiknak most Nyugat-Németország jelenti az ígéret földjét a kommunista Romániában.

Távolba szakadt rokonok, szülővárosaik között félúton ragadt szülők, nagynénik, nagybácsik, szomszédok, különböző társadalmi hátterű, korú és foglalkozású emberek forgatagában bontakozik ki a történet egy kisfiú szemszögén keresztül. A felnőttek párbeszédein átviláglik a történelem, amely a családtagok sorsát is folyton alakítja; főhősünk pedig – ha mégoly ösztönös módon is, de – sejti, hogy már az jelentőséggel bír, hogy éppen milyen nyelven folynak ezek a beszélgetések. Közben pedig recseg a háttérben a Szabad Európa, és a mindennapokat egyszerre határozza meg Willy Brandt és Nicolae Ceauşescu hangja…

A szerzőről
Claudiu M. Florian 1969-ben Romániában született. Tizenegy éves koráig nagyszüleinél, a Brassó megyei Kőhalomban (Rupea) nevelkedett, erdélyi szász-román vegyes családban. A gyerekkori élmények, a nemzetiségi sokszínűség meghatározta érdeklődését és életútját. Germanisztikát tanult és történelmi tanulmányokat folytatott a bukaresti egyetemen, közben német és angol irodalmat fordított. 2002 óta román kultúrdiplomataként dolgozik Svájcban és Németországban. Regényével 2016-ban elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Játszadozások kora ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Játszadozások kora ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  311
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  316 gr
  ISBN:
  9789633030769
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2698760 / 1165633
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Játszadozások kora ebook, könyvet Játszadozások kora FB2, Download Játszadozások kora PDF , Download Játszadozások kora MOBI, Online Játszadozások kora könyvet, ingyenes letöltések Játszadozások kora IPhone, Online könyvet Játszadozások kora PDF, ingyenes Játszadozások kora DJVU, ingyenes letöltések Játszadozások kora TXT, letöltések Játszadozások kora RTF, Online Játszadozások kora FB2 , e-könyvet Játszadozások kora letöltések TXT, ingyenes Játszadozások kora letöltések könyvet, e-könyvet Játszadozások kora download MOBI, letöltések Játszadozások kora IPad, olvas Játszadozások kora MOBI, olvas Játszadozások kora DOC, ingyenes Játszadozások kora AWZ, Download e-könyvet Játszadozások kora iPad , ingyenes Játszadozások kora DJVU, Download Játszadozások kora e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Játszadozások kora DVD, olvas Játszadozások kora TXT, Book Játszadozások kora letöltések DJVU, Játszadozások kora letöltések könyvet ingyenes, Játszadozások kora letöltések könyvet pdf ingyenes, Játszadozások kora pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Játszadozások kora pdf ingyenes, Játszadozások kora letöltések könyvet epub ingyenes, Játszadozások kora ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply