Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Balkezes gyerekkel és felnőttel bárhol, bármikor találkozhatunk. Írásunk a legtöbb használati eszközünk és gépünk mégis szinte kizárólag a jobbkezesekhez alkalmazkodik.
A pedagógus feladata, hogy ezt a fonák helyzetet fehsmerve, a rendelkezésére álló összes eszközzel segítse a balkezeseket. Azért is szükséges ez, mert a kezesség, a beszéd és az intelligencia fejlődése szoros korrelációban állnak egymással.A balkezesség nem egyszerűen csak a megszokás következménye, hanem biológiai alapokon nyugvó, a balt a jobbal szemben következetesen előnyben részesítő kézhasználat. A balkezeseknél a jobb agyfélteke dominál, és az innen induló idegpályák a bal testfelet juttatják “jobb” pozícióba. A bal agyfélteke, amely a jobb testféllel áll szoros kapcsolatban a logikus, analitikus és lineáris gondolkodásmód felelőse. A tényszerű tudás, a speciális ismeretek tárolódnak benne, és az analitikus gondolkodást teszi lehetővé. A jobb agvfélteke a intuitív koncepcionális elképzelések kialakulásában vesz inkább részt, és kevésbé a racionális tartalmakban.A balkezes gyermek az iskolaérettségi vizsgálaton rendre gyengébb teljesítményt nyújt, mint a jobbkezes, mert az optikai felismerésben és a számok sorrendjében csak tükörképszerűen: jobbról-balra képes tájékozódni.
Ez a téri tájékozódás – probléma bizonytalansághoz, az olvasási irány és betűsorrend megállapításának hibáihoz vezet.Ha a gyermek balkezes, akkor külön meg kell tanítanunk neki az írás közbeni helyes kéz- és testtartást. A balról-jobbra tartó formákat először a levegőben, a táblán, majd a rajzlapon lehet ábrázolni. Annak érdekében, hogy
a balkeze5 gyermek együtt tudjon haladni társaival, megkíséreltem egy olyan betű- és számgyakorló munkafüzetet összeállítani, amely megfelelően segíti őt abban, hogy társaitól ne maradjon le, sikerélménye legyen.A füzet tanórai használatra készült, de az első osztályok fejlesztő foglalkozásain, a felzárkóztató foglalkozásokon, a diszlexás gyermekeknél, jobbkezes tanulóknál és a kisegítő iskolások fejlesztésénél is alkalmazható. Évekkel ezelőtt a gyerekeket megakadályozták abban, hogy a bal kezüket használják. Ma már engedik, hogy a választott kezüket használják, de nem mutatják meg nekik ennek legcélravezetőbb módját. Írásuk lassú és rendetlen lesz, kialakul egy hajlam az izomfáradtságra, az izom kimerülésére. Mindez az írás iránt érzett ellenszenvet alakíthatja ki. Ha megpróbálták a balkezeseket utánozni, valószínűleg egy “horog” néven ismert helyzetet vettek fel. Bal karjukat behajlitva írnak, így a kéz az írás felett van, és a ceruza hegye a test felé döntött. A toll használata még nehezebb és a tintával készült írás maszatos, pacás lesz. Mindezen problémák oka az irány. Az írás során a bal oldali margónál kezdünk, és a lap jobboldali része felé haladunk. A jobb kezeseknél a kar könnyen elmozdítható a testtől “el, kifelé” irányba. A balkezes ennek ellenkezőjére számíthat. Néhány balkezes gyermek foráítva, ellenkező irányban ír. A megoldás az, hogy a papírlapot a test középpontjától balra kell elhelyezni. A bal karnak
így elegendő helye lesz arra, hogy befelé mozduljon, ahogy a kéz a papír felétől a jobb széle felé haladva ír. Ez a módszer ösztönzi az elfogadott irányba való írást, és megelőzi a kar begörcsölését és a test megcsavarodását.A másik probléma a feszültség, amelyet az íróeszköz szoros, görcsös fogása okoz. A kisgyereknek a nagyméretű papír és a vastag ceruza lenne a megfelelő. Nagyon fontos, hogy a ceruzát, tollat a hegyétől legalább 3 cm távolságra fogják bal kézzel íráskor, mert így az ujjak nem takarják el a már leírt szavakat. (A Szülő kezdetben maga is vegyen részt a gyakorlásban!)A Könyv Magyarul!


Letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  84
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  210 gr
  ISBN:
  9789638636386
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2121867 / 1020588
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet ebook, könyvet Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet FB2, Download Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet PDF , Download Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet MOBI, Online Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet könyvet, ingyenes letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet IPhone, Online könyvet Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet PDF, ingyenes Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet DJVU, ingyenes letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet TXT, letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet RTF, Online Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet FB2 , e-könyvet Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltések TXT, ingyenes Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltések könyvet, e-könyvet Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet download MOBI, letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet IPad, olvas Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet MOBI, olvas Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet DOC, ingyenes Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet AWZ, Download e-könyvet Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet iPad , ingyenes Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet DJVU, Download Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet DVD, olvas Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet TXT, Book Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltések DJVU, Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltések könyvet ingyenes, Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltések könyvet pdf ingyenes, Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet pdf ingyenes, Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet letöltések könyvet epub ingyenes, Jobb és balkezes betű és szám gyakorlófüzet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply