Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, harag, jóra való restség – ez a hét kifejezés a bűnök egész univerzumát foglalja össze. A hét főbűnre az ókori világban a gonosz megtestesüléseként tekintettek, a zsidó-keresztény kultúrkörben pedig az erkölcstelenség megfékezésének egyik főpilléreként kapott kiemelt szerepet. Mit mondanak ezek a kifejezések napjainkban? Mi maradt meg egykori végzetes és veszedelmes természetükből? Vajon szerepet kapnak-e korunk társadalmában is, vagy netán már elavultnak számítanak egy olyan világban, ahol ,,minden elmegy", ahol már minden határt megszegtünk. Feleleveníthetők és újraértelmezhetők, netán beépíthetők a pszichológiába és a pszichoanalitikus terápiákba? Egy biztos: vétekről és bűnről lehet időszerűen beszélni. Ebben az új sorozatban hét tudós kutat az újabb válaszok után. A főbűnöket egészen szokatlan, mai szemlélettel vizsgálják, amely már távol áll attól a vallásos hagyománytól, amelyben eredetileg megformálódtak. Korszerűen, inkább kiállhatatlan szenvedélyként értelmezik őket. A hozzájuk való viszony az emberiség azon képességét fejezi ki, amellyel különbséget tesz jó és rossz között. A restség bűnét eleinte a remete szerzetesek számára tartották fenn, akik elmélkedés helyett démonok kísértésének kereszttüzében lustálkodtak. A középkori lajstrom még megkülönböztette a restség és a szomorúság bűnét: – restség: henyeség, lustaság, alkalmatlankodás, semmittevés, nyugtalanság – a gondolatok elkalandozása, a test elkalandozása (sic!), bőbeszédűség, kíváncsiság; – szomorúság: neheztelés, kishitűség, elkeseredés. Amikor Gergely pápa a főbűnök számát 8-ról 7-re csökkentette, és a szomorúság és restség bűnét összevonta, a búskomorság orvosi esetét – mai kifejezéssel a depressziót – a restség etikus motívumával össze is keverte. Oblomov, Csehov hősei, Proust eltűnt idejének foglyai, Freud hisztérikái bőséges muníciót adnak mai diagnózisunk és ingatag kedélyünk vizsgálatának kultúrtörténeti megítéléséhez. Sergio Benvenuto: pszichoanalitikus, filozófus a római Nemzeti Kutatási Tanács kutatója és a Journal of European Psychoanalysis főszerkesztője.A Könyv Magyarul!


Letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9789632792996
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2690606 / 8126227
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye ebook, könyvet Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye FB2, Download Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye PDF , Download Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye MOBI, Online Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye könyvet, ingyenes letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye IPhone, Online könyvet Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye PDF, ingyenes Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye DJVU, ingyenes letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye TXT, letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye RTF, Online Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye FB2 , e-könyvet Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltések TXT, ingyenes Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltések könyvet, e-könyvet Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye download MOBI, letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye IPad, olvas Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye MOBI, olvas Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye DOC, ingyenes Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye AWZ, Download e-könyvet Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye iPad , ingyenes Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye DJVU, Download Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye DVD, olvas Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye TXT, Book Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltések DJVU, Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltések könyvet ingyenes, Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltések könyvet pdf ingyenes, Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye pdf ingyenes, Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye letöltések könyvet epub ingyenes, Jóra való restség – A közönyösség szenvedélye ePub könyvet letöltések ingyenes.