Kegyelmet nem kérek! letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


"Történelmi drámát írni hálátlan feladat. Ha az író puszta ürügyként használja a történelmet, annak a hitelesség láthatja kárát. Ha viszont kitartóan ragaszkodik hozzá, azt gyakran a cselekmény szenvedi meg.

Fazekas István ötödik drámájában erre a hálátlan feladatra vállalkozik. A kor, melyet színpadra visz az 1953 és 56 közé eső időszak , a magyar történelem ellentmondásos korszaka. Egyszerre fullasztó és lelkesítő évek, történelmünk sűrített kivonata. Zsarnokság, forradalom, árulás, bosszú, megtorlás a tragikus nemzeti történelem és a fordulatos történelmi dráma szinte minden kelléke megvan benne. Az 1953 és 56 közötti időszak kollektív történelmi neurózis. Nemcsak azért, mert egyszerre a kisszerű, jellemtelen antihősök és a megcsalatott, bukásra ítélt valódi hősök kora. Azért is, mert több mint fél évszázad után is indulatokat vált ki belőlünk. Évtizedek elhallgatása és immár negyed század gyakran piszmogó recepciótörténete után se mondhatjuk el, hogy helyére került volna a lelkünkben! Nem tudjuk elengedni, mert soha nem volt igazán a miénk! Nemcsak a bukás emléke maradt velünk, hanem emlékükben, és olykor fizikai valóságukban és valószínűleg ebből nőhet majd ki az 1989 utáni korszak történelmi drámája , a bukást előidézők szelleme is. Fazekas István színdarabjában Kádár, Biszku, a minden rendszerváltáskor új ruhába bújó ÁVH-s is hős: annak a kornak a hőse, melynek kisszerű antihősökre van szüksége ahhoz, hogy a valódi heroizmust megtörje, akasztófára küldje, emigrációba kényszerítse. Az író ítélete a korról? A kor ítélete önmagáról. Az áldozat és a gyilkos egymásba kapaszkodó történelmi haláltánca, melyet mint a dráma utolsó jelenetében csak a szembenézés szakrális aktusa oldhat fel.

Fazekas István drámája elfojtásainkkal szembesít bennünket. És ezáltal szabadít fel, ha maradt még lelkierőnk a szabadság elviselésére.
Pethő Sándor
(filozófus, vallástörténész,
Károli Gáspár Református Egyetem)"
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kegyelmet nem kérek! ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kegyelmet nem kérek! ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  82
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  102 gr
  ISBN:
  9789632636542
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2692808 / 1162618  TAGS:
  Online Kegyelmet nem kérek! ebook, könyvet Kegyelmet nem kérek! FB2, Download Kegyelmet nem kérek! PDF , Download Kegyelmet nem kérek! MOBI, Online Kegyelmet nem kérek! könyvet, ingyenes letöltések Kegyelmet nem kérek! IPhone, Online könyvet Kegyelmet nem kérek! PDF, ingyenes Kegyelmet nem kérek! DJVU, ingyenes letöltések Kegyelmet nem kérek! TXT, letöltések Kegyelmet nem kérek! RTF, Online Kegyelmet nem kérek! FB2 , e-könyvet Kegyelmet nem kérek! letöltések TXT, ingyenes Kegyelmet nem kérek! letöltések könyvet, e-könyvet Kegyelmet nem kérek! download MOBI, letöltések Kegyelmet nem kérek! IPad, olvas Kegyelmet nem kérek! MOBI, olvas Kegyelmet nem kérek! DOC, ingyenes Kegyelmet nem kérek! AWZ, Download e-könyvet Kegyelmet nem kérek! iPad , ingyenes Kegyelmet nem kérek! DJVU, Download Kegyelmet nem kérek! e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kegyelmet nem kérek! DVD, olvas Kegyelmet nem kérek! TXT, Book Kegyelmet nem kérek! letöltések DJVU, Kegyelmet nem kérek! letöltések könyvet ingyenes, Kegyelmet nem kérek! letöltések könyvet pdf ingyenes, Kegyelmet nem kérek! pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kegyelmet nem kérek! pdf ingyenes, Kegyelmet nem kérek! letöltések könyvet epub ingyenes, Kegyelmet nem kérek! ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply