Keresztnevek enciklopédiája letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Keresztnevek enciklopédiája több tudományterületet felölelve sokoldalúan tájékoztat a száz leggyakoribb magyar női és férfinévről. A magyar névtani szakirodalomnak korábban számos szakmai és ismeretterjesztő műve jelent meg, de ez ideig egyik sem adott ennyire átfogó képet a magyar keresztnevekről.

Az Enciklopédia Előszava tájékoztatást nyújt a nevek kialakulásáról, a nevek fajtáiról, arról, hogy mi módon jöttek létre a kételemű nevek, azaz hogyan alakult ki a családnevek és a keresztnevek együttese. Olvashatunk a magyar keresztnévkincs eredetéről és a névadás korábbi szokásairól, valamint napjaink névadási gyakorlatának szabályozásáról.

Az Előszót követő Tájékoztató ismerteti a könyvben tárgyalt női és férfinevek szócikkeinek felépítését: a név eredete, védőszentjei, névnapja, gyakorisága, becézése, rokon nevei, női és férfi párja, idegen nyelvi megfelelői. Külön pontokba szedve találunk adatokat a név családnévi használatáról, híres viselőiről, irodalmi és képzőművészeti alkotásban való előfordulásáról. A szócikk következő részei azt ismertetik, hogyan jelenik meg a név földrajzi nevekben, milyen népszokásokkal áll kapcsolatban, milyen szólásokban, közmondásokban szerepel, illetve miként fordul elő névcsúfolókban. A szócikk végén a név köznévként való használatáról tájékozódhatunk.

Az ismeretek széles körű bemutatása mellett újdonság, hogy a szöveges leírást sok esetben névfák egészítik ki. A kétféle ábra közül az egyik szemlélteti a név kialakulásának fő lépéseit és rokon neveit, a másik pedig a név és beceneveinek kapcsolatát ábrázolja.

A kötetet névnaptár, statisztika és teljes körű névmutató zárja. A mutató tartalmazza a keresztneveket, a becézőket, az idegen nyelvi és a történeti névalakokat is.

A szerzők az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanárai. Egyik szakterületük a névkutatás, ezen belül elsősorban a személynevek vizsgálata. Több hasonló tárgyú tudományos és ismeretterjesztő mű alkotói.

A Keresztnevek enciklopédiáját ajánljuk mindazoknak, akik kíváncsiak a keresztnevek több évszázados világára, és szeretnék alaposan megismerni a női és férfinevek mögött meghúzódó gazdag kulturális örökséget.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Keresztnevek enciklopédiája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Keresztnevek enciklopédiája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  440
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  890 gr
  ISBN:
  9789639902183
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2202562 / 1057442  TAGS:
  Online Keresztnevek enciklopédiája ebook, könyvet Keresztnevek enciklopédiája FB2, Download Keresztnevek enciklopédiája PDF , Download Keresztnevek enciklopédiája MOBI, Online Keresztnevek enciklopédiája könyvet, ingyenes letöltések Keresztnevek enciklopédiája IPhone, Online könyvet Keresztnevek enciklopédiája PDF, ingyenes Keresztnevek enciklopédiája DJVU, ingyenes letöltések Keresztnevek enciklopédiája TXT, letöltések Keresztnevek enciklopédiája RTF, Online Keresztnevek enciklopédiája FB2 , e-könyvet Keresztnevek enciklopédiája letöltések TXT, ingyenes Keresztnevek enciklopédiája letöltések könyvet, e-könyvet Keresztnevek enciklopédiája download MOBI, letöltések Keresztnevek enciklopédiája IPad, olvas Keresztnevek enciklopédiája MOBI, olvas Keresztnevek enciklopédiája DOC, ingyenes Keresztnevek enciklopédiája AWZ, Download e-könyvet Keresztnevek enciklopédiája iPad , ingyenes Keresztnevek enciklopédiája DJVU, Download Keresztnevek enciklopédiája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Keresztnevek enciklopédiája DVD, olvas Keresztnevek enciklopédiája TXT, Book Keresztnevek enciklopédiája letöltések DJVU, Keresztnevek enciklopédiája letöltések könyvet ingyenes, Keresztnevek enciklopédiája letöltések könyvet pdf ingyenes, Keresztnevek enciklopédiája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Keresztnevek enciklopédiája pdf ingyenes, Keresztnevek enciklopédiája letöltések könyvet epub ingyenes, Keresztnevek enciklopédiája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply