Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A kötet témája a pénz, a vizsgálat tárgyát képező kérdések pedig a polgári jog, azon belül elsősorban a dologi jog területére esnek, de számos vonatkozásban érintik a kötelmi jogot is. A pénz és a dologi jog két olyan terület, amely a magyar jogban az elmúlt bő félévszázad során meglehetősen mostoha bánásmódban részesült. A kellő szintű jogi tudás hiánya látványosan megmutatkozott abban a bizonytalanságban és értetlenségben, ahogy a magyar társadalom a Magyarországot a 2009-et követő években elérő pénzügyi válság következményeivel próbált szembenézni. E könyv célja, hogy felhívja a szakmai közvélemény figyelmét a pénzzel kapcsolatos nem mindig kellően tisztázott kérdésekre, visszahozza a szakmai viták körébe a dologi jogot és annak e különleges területét, és felkeltse az érdeklődést a pénz jogi sajátosságai iránt. Az írás a pénz közgazdasági és jogi fogalmának áttekintésével kezdődik, majd pedig vizsgálja a pénz feletti tulajdonjog megszerzésének különféle módjait és sajátosságait, valamint e tulajdonszerzésnek az idegen dologbeli jogokra gyakorolt hatását. Az írás fókuszában a pénzzel kapcsolatos dologi jogi kérdések állnak, azonban, a pénz szerepéről és jogi megítéléséről rajzolt kép teljesebbé tétele érdekében, kitér arra is, hogy a pénz miként jelenik meg a kötelmi jogban. Végül pedig, a vizsgált kérdések jobb megvilágítása érdekében, a pénzletét közelebbi vizsgálatával bemutatja, hogy egy konkrét jogviszonyban miként működnek a pénz feletti tulajdonjog és az azt terhelő korlátolt dologi jogok alakulásával kapcsolatban megfogalmazott elvek. A pénz fogalmának értelmezése még a polgári jogon belül sem egységes. Míg a dologi jog felfogása szerint pénznek csak a dologi természetű készpénz, a bankjegy és a pénzérme tekinthető, a kötelmi jog, a közgazdasági felfogással egyezően, pénznek tekinti az immateriális természetű bankszámlapénzt is. Ezen írásnak egyik központi kérdése, hogy a jog miként kezeli a gyakorlati szempontból hasonló helyzeteket a pénz két – eltérő természetű vagyontárgyként megjelenő – formája, a készpénz és a számlapénz esetében. Az írás megmutatja, hogy a pénzre vonatkozó sajátos szabályok milyen összefüggésben vannak a pénz gazdasági funkcióival, és miként szolgálják e funkciók megvalósulását. A hatályos jogszabályok vizsgálata alapján, a szabályozási hiányosságokból fakadó bizonytalanságok megszüntetése érdekében, kritikai észrevételeket és néhány javaslatot is megfogalmaz egy jövendő jogalkotás számára.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9789632955780
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2688135 / 8125269
  Belelapozás:
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata ebook, könyvet Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata FB2, Download Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata PDF , Download Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata MOBI, Online Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata könyvet, ingyenes letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata IPhone, Online könyvet Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata PDF, ingyenes Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata DJVU, ingyenes letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata TXT, letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata RTF, Online Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata FB2 , e-könyvet Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltések TXT, ingyenes Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltések könyvet, e-könyvet Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata download MOBI, letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata IPad, olvas Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata MOBI, olvas Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata DOC, ingyenes Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata AWZ, Download e-könyvet Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata iPad , ingyenes Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata DJVU, Download Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata DVD, olvas Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata TXT, Book Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltések DJVU, Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltések könyvet ingyenes, Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltések könyvet pdf ingyenes, Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata pdf ingyenes, Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata letöltések könyvet epub ingyenes, Kié a pénzem? – A pénz dologi jogi vizsgálata ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply