Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Móra Ferenc (1879-1934) olyan klasszikusa a magyar irodalomnak, akit nemcsak tisztelnek, szeretnek, de mindmáig olvasnak is. Egy kiskunfélegyházi szűcsmester fia volt. Rendkívüli mesélőtehetséggel megáldott, a szeretet erejében bízó szépíró és elkötelezett polgári radikalista, aki politikai elvei miatt többször is állt bíróság előtt, de a börtönt mindig megúszta. Ez a kettősség nyilvánul meg műveiben is: az emberi szelídség és a megalkuvást nem ismerő, rendíthetetlen férfiasság. Kedvessége és lenyűgöző írói tehetsége még törvényszéki bíráit is meghatotta. A lélekben élete végéig félegyházi Móra Ferenc a Szegedi Napló, a Szegedi Somogyi Könyvtár és a Városi Múzeum munkatársa volt.
Kincskereső kisködmön című önéletrajzi elemekre épülő ifjúsági regénye egy kisfiúról szól, aki egy mindenható saját tündérre vágyik. Édesapja, a szűcs megígéri, hogy készít neki egy varázsködmönt, amelybe szíve minden szeretetét belehímzi, a tündérek ugyanis a szívében laknak az embernek, s onnan röpködnek ki, ha kedvük tartja. A ködmön azonban csak a gazdája számára lesz varázserejű, és csak akkor, ha az becsületes, jó gyerek, különben a ködmön szorítani fog.
A Rab ember fiai című ifjúsági történelmi kalandregény Apafi Mihály fejedelem idején játszódik a 17. századi Erdélyben. Valóságos és fiktív szereplőket sorakoztat fel azokból az időkből, amikor az erdélyi fejedelem mindennapi sorsa részben a török, részben a Habsburg politikájától függött. Az Apafi udvarában megismert Szitáry-fiúk a rab ember fiai nyomozásba fognak az apjukat ért igazságtalanság felderítésére. Gyerekfejjel, kitaszítottként egész Erdélyországot bejárják, hogy visszaszerezzék az apjuk becsületét. Útjuk során belekóstolnak a fejedelmi udvar, a hazátlan, rongyos bujdosók, egy álnok görög kereskedő, a váradi basa, a várvédő vitézek életébe. Felnőnek.
Most jöttem rá, a számadás napjaiban írta Móra Ferenc az élete vége felé , hogy én is ugyanazt teszem, mint apám. Tulipánokat és rozmaringokat hímezgettem, csak ő drága tűvel, én olcsó tollal, és szolgálómestere voltam szegény nemzetemnek, hol apró örömöket, hol apró szomorúságokat jelentgetve neki, de mindig olyan tiszta szívvel és becsületes szándékkal, mint az apám.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  240
  Cover:
  SOFT BOARD
  Weight:
  180 gr
  ISBN:
  9789634052678
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2649776 / 1152150
  Series:


  TAGS:
  Online Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai ebook, könyvet Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai FB2, Download Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai PDF , Download Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai MOBI, Online Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai könyvet, ingyenes letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai IPhone, Online könyvet Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai PDF, ingyenes Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai DJVU, ingyenes letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai TXT, letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai RTF, Online Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai FB2 , e-könyvet Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltések TXT, ingyenes Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltések könyvet, e-könyvet Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai download MOBI, letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai IPad, olvas Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai MOBI, olvas Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai DOC, ingyenes Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai AWZ, Download e-könyvet Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai iPad , ingyenes Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai DJVU, Download Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai DVD, olvas Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai TXT, Book Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltések DJVU, Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltések könyvet ingyenes, Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltések könyvet pdf ingyenes, Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai pdf ingyenes, Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai letöltések könyvet epub ingyenes, Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply