Kisemlős lexikon letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


BEVEZETŐ GONDOLATOK

Aligha tévedek nagyot, ha azt állítom, a tigrist, oroszlánt, zebrát, zsiráfot, orrszarvút, elefántot mindenki ismeri. De vajon hányan tudják, hogy miféle szerzet teszem azt a degu, a cukormókus vagy éppenséggel a zebramari guszta? Pedig ők sem igazi ritkaságok, az előző két faj ma már kedvelt hobbiállat, míg az utóbbi igazi állatkerti látványosság – igaz, egyelőre még nem idehaza.
A Kisemlős lexikonban éppen ezért a zömmel kis testű, kevéssé ismert állatok szerepelnek. Persze egyfajta határt azért kellett húznom, bár tartok tőle, hogy ez eléggé képlékenyre sikeredett. Igaz, aligha lett volna teljes, mondjuk a rágcsálókról alkotott kép, ha például
a süldő méretű vízidisznót vagy a szintén nem éppen “kis” emlős mayát kihagyom. A különféle majmok bemutatása is határeset. Egyáltalán, miért kerültek főemlősök egy kisemlősökkel, döntően társállatokkal foglalkozó könyvbe? Nos, egykor sok félmajom- és majomfaj kedvelt hobbiállat volt. Még ma is sokan tartanák őket, ám bármilyen főemlőst csak különféle, sokszor nehezen beszerezhető engedélyek birtokában lehet idehaza tartani. De azért ezek a bohókás állatok csaknem minden állatkertünkben ott vannak! S mivel e könyvecske egyik
célja éppen az, hogy a kis testű, útmutatókból gyakran kihagyott, fogságban tartott fajokat is bemutassa, természetesen helyet kaptak a kötetben a kisebb testű majmok is.
Éppúgy, mint sok egyéb, kevéssé ismert zoo-lakó: repülőkutyák, egzotikus mókusok, sivatagi rókák és társaik. Persze tudom, kisemlősökről szóló ismeretekkel nem egy könyvet, könyvsorozatot, hanem egy egész könyvtárat meg lehetne tölteni – és még ekkor is nagyon sok minden kimaradna. Jómagam éppen ezért igyekeztem valamiféle praktikussági elvet követni. Helyet kaptak a kötetben a manapság kereskedésekben és tenyésztőknél beszerezhető kisemlősfajok, az ezek tartására, tenyésztésére vonatkozó ismeretek, valamint az állatkerti és hazánkban élő kisemlősök egy része. Ugyanakkor mondandómat csipetnyi ökológiával, általános zoológiával, természetvédelemmel, élettannal és genetikával igyekeztem fűszerezni. S szerettem volna tisztelegni a világhírű magyar emlőskutatók előtt is, néhányuk életrajza is belekerült a könyvbe. (…) A SZERZŐ
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kisemlős lexikon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kisemlős lexikon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  156
  Borító:
  KÖTVE
  Súly:
  360 gr
  ISBN:
  9639308390
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2002
  Árukód:
  2123887 / 1021623  TAGS:
  Online Kisemlős lexikon ebook, könyvet Kisemlős lexikon FB2, Download Kisemlős lexikon PDF , Download Kisemlős lexikon MOBI, Online Kisemlős lexikon könyvet, ingyenes letöltések Kisemlős lexikon IPhone, Online könyvet Kisemlős lexikon PDF, ingyenes Kisemlős lexikon DJVU, ingyenes letöltések Kisemlős lexikon TXT, letöltések Kisemlős lexikon RTF, Online Kisemlős lexikon FB2 , e-könyvet Kisemlős lexikon letöltések TXT, ingyenes Kisemlős lexikon letöltések könyvet, e-könyvet Kisemlős lexikon download MOBI, letöltések Kisemlős lexikon IPad, olvas Kisemlős lexikon MOBI, olvas Kisemlős lexikon DOC, ingyenes Kisemlős lexikon AWZ, Download e-könyvet Kisemlős lexikon iPad , ingyenes Kisemlős lexikon DJVU, Download Kisemlős lexikon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kisemlős lexikon DVD, olvas Kisemlős lexikon TXT, Book Kisemlős lexikon letöltések DJVU, Kisemlős lexikon letöltések könyvet ingyenes, Kisemlős lexikon letöltések könyvet pdf ingyenes, Kisemlős lexikon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kisemlős lexikon pdf ingyenes, Kisemlős lexikon letöltések könyvet epub ingyenes, Kisemlős lexikon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply