Kodály és a történelem letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az a tizenkét tanulmány, amelyet kötetébe Dalos Anna napjaink meghatározó Kodály-kutatója összeválogatott, Kodály Zoltán és a történelem viszonyát vizsgálja, mégpedig lenyűgözően sokféle aspektusból. Dalos Anna számára az eszmetörténeti problémák éppoly fontosak, mint az egyes művekre jellemző zene-technikai részletkérdések. Írásait három részre osztotta. Elsőként Kodály történelemképének kontextusát tárja fel, azt a kérdést járva körül, hogy a muzsikusként és bölcsészként egyaránt kivételesen művelt Kodály miként reflektált saját zenetörténeti helyére, s népzenekutatói tudományos tevékenysége miként határozta meg alkotói működését. A tanulmányok következő csoportjában fontos Kodály-művek a Háry János, a 2. vonósnégyes, a Színházi nyitány és a C-dúr szimfónia elemzése révén e kompozíciókat a korszak különböző zenei irányzatainak közegében helyezi el, illetve Kodály életének személyes mozzanataiban talál számukra értelmezési keretet. A tanulmányok harmadik csoportja Kodály szellemi hagyatékával foglalkozik. Dalos Annát éppúgy érdekli az úgynevezett Kodály-iskola tagjainak és mesterüknek alkotói kapcsolata, mint a Kodály utáni generáció zenei stílusának elméleti háttere, vagy éppen a másod- és harmadgenerációba tartozó zeneszerzők Kodályhoz fűződő viszonya. Dalos Anna bátran szembeszáll a hazai zenetudományra hosszú ideig jellemző apologetikus Kodály-képpel, s tárgyához elfogulatlanul közelít. Írásai elgondolkodtatók, olykor vitára ingerlők, de mindig releváns kérdéseket tárgyalnak, s azáltal, hogy nem tagadják el a Kodály-életmű és a kodályi hagyaték utóéletének problematikus vonásait, rendkívüli szolgálatot tesznek a kései utókornak: segítenek egy hiteles Kodály-kép kialakításában, közelebb visznek a 20. századi magyar zenetörténet egyik legjelentősebb alakjához.

Dalos Anna (1973) zenetörténész, zenekritikus, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet Lendület 2021. Századi Magyar Zenei Archívumának és Kutatócsoportjának vezetője. Számos tanulmány, kismonográfia szerzője, a 20. századi magyar zenetörténet kutatója. 2007 óta tanít a Zeneakadémián. Hazai és nemzetközi zenetudományi konferenciákon rendszeresen tart előadásokat az új magyar zenéről.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kodály és a történelem ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kodály és a történelem ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  184
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  450 gr
  ISBN:
  9786158007191
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2655947 / 1153619
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Kodály és a történelem ebook, könyvet Kodály és a történelem FB2, Download Kodály és a történelem PDF , Download Kodály és a történelem MOBI, Online Kodály és a történelem könyvet, ingyenes letöltések Kodály és a történelem IPhone, Online könyvet Kodály és a történelem PDF, ingyenes Kodály és a történelem DJVU, ingyenes letöltések Kodály és a történelem TXT, letöltések Kodály és a történelem RTF, Online Kodály és a történelem FB2 , e-könyvet Kodály és a történelem letöltések TXT, ingyenes Kodály és a történelem letöltések könyvet, e-könyvet Kodály és a történelem download MOBI, letöltések Kodály és a történelem IPad, olvas Kodály és a történelem MOBI, olvas Kodály és a történelem DOC, ingyenes Kodály és a történelem AWZ, Download e-könyvet Kodály és a történelem iPad , ingyenes Kodály és a történelem DJVU, Download Kodály és a történelem e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kodály és a történelem DVD, olvas Kodály és a történelem TXT, Book Kodály és a történelem letöltések DJVU, Kodály és a történelem letöltések könyvet ingyenes, Kodály és a történelem letöltések könyvet pdf ingyenes, Kodály és a történelem pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kodály és a történelem pdf ingyenes, Kodály és a történelem letöltések könyvet epub ingyenes, Kodály és a történelem ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply