Konzílium az őserdőben letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Rejtő Jenő 1941 táján írhatta életművének eme kevéssé ismert darabját. Az Afrikában játszódó kisregény főhőse egy orvos-kalandor: az abszurdba hajló alaphelyzet, illetve Morbicer és a bennszülöttek kulturális különbségei számos komikus helyzetet eredményeznek. Az elbeszélés azonban jóval mélyebb üzenetet is hordoz: a humoron túl a hagyományos életrend és a modern civilizáció ütközésének tragédiájáról is szól. Mindez nem meglepő, hisz a II. világháború idején Rejtő maga is megtapasztalhatta a 20. század technikai fejlődésének zsákutcáit, a szilárdnak hitt értékek amortizálódását, a morális értékek morzsálódását (fegyverkezés, az államhatalom túlburjánzása, jogfosztottság stb.). A nyersanyag-lelőhelyeket hajszoló, szerelmi csalódásában vergődő, a bennszülöttek szemében mitikus lénnyé váló Morbicer azonban gyógyít is – teszi ezt annak dacára, hogy nem jár érte köszönet. Figuráját Rejtő részben Albert Schweitzerről mintázta: a világhírű orvos és humanista afrikai kórházépítéséről és gyógyító tevékenységéről szóló könyve magyarul is olvasható volt, Rejtő innét vette az alapötletet. A kisregény 75 évig lappangott az író szétzilált hagyatékában: annak idején vélhetően az elbeszélésből kiolvasható háborúellenesség miatt nem jelenhetett meg. Különleges annyiban is, hogy számos, egymástól markánsan eltérő változatban maradt fönn, miáltal szinte egyedülálló módon nyílik rálátás a rejtői szövegalakítás dzsungelkonyhájára, az általa teremtett figurák alakulására. A kisregény most először jelenik meg önálló kötetben – ráadásul rögtön 3 változatban!
– Konzílium jön. Nekünk kell megállapítani, hogy mi baja van a főnöknek. – De uram, akkor csak róla állapítsuk meg a betegség okát. Rólam az egész világ tudja, hogy még sohasem loptam. – Bejártam az egész világot, és mindenütt tisztában vannak azzal, hogy te vagy a legnagyobb tolvaj. – Uram, te nemcsak rossz szívű vagy, hanem okos is, de most megtévesztett az egész világ. Különben sem értem, hogy egy konzíliumon miért kell az én betegségeimről beszélni, hála Balongának, nem fáj semmim, tehát nem fontos, hogy loptam-e. Ha reméljük, rövidesen meghalsz, ezt a konzílium nevű gyógyítást én nem fogom csinálni. – Te is orvos vagy, tehát tudnod kell szintén, hogy vannak ragályos betegségek, ami azt jelenti, hogyha az egyik ember lop, akkor a másiknak sokszor olyan lesz a gyomra, mint a nadrág. – Vagy a bőr lábszárvédő. Ezzel tisztában vagyok. De itt senki se beteg, csak a főnök. – Mi, orvosok tudjuk jól, hiszen magunk között vagyunk, Tökász: hogy vannak úgynevezett bacilusgazdák, ez annyit jelent, hogy valaki lop, nem lesz semmi baja, és egy másiknak a közelében olyan lesz a gyomra, mint a bőr lábszárvédő. Ezért te mint a törzs varázslója elmondod, hogy kitől és mit loptatok, addig nem tudom meggyógyítani a főnököt, mert gondolhatod, hogy más betegség lesz, ha valaki egy négertől ellopja a halászózsákját, vagy egy misszionáriustól a hosszú csövet, amin keresztül befolynak a távoli fák és hegyek, egészen az ember szemébe. Vagy más betegsége lesz valakinek, akit megrúgok, mert elvitte házam elől a fölfűzött szárított húst…A Könyv Magyarul!


Letöltések Konzílium az őserdőben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Konzílium az őserdőben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  187
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  210 gr
  ISBN:
  9786155662478
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2708858 / 1170631
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Konzílium az őserdőben ebook, könyvet Konzílium az őserdőben FB2, Download Konzílium az őserdőben PDF , Download Konzílium az őserdőben MOBI, Online Konzílium az őserdőben könyvet, ingyenes letöltések Konzílium az őserdőben IPhone, Online könyvet Konzílium az őserdőben PDF, ingyenes Konzílium az őserdőben DJVU, ingyenes letöltések Konzílium az őserdőben TXT, letöltések Konzílium az őserdőben RTF, Online Konzílium az őserdőben FB2 , e-könyvet Konzílium az őserdőben letöltések TXT, ingyenes Konzílium az őserdőben letöltések könyvet, e-könyvet Konzílium az őserdőben download MOBI, letöltések Konzílium az őserdőben IPad, olvas Konzílium az őserdőben MOBI, olvas Konzílium az őserdőben DOC, ingyenes Konzílium az őserdőben AWZ, Download e-könyvet Konzílium az őserdőben iPad , ingyenes Konzílium az őserdőben DJVU, Download Konzílium az őserdőben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Konzílium az őserdőben DVD, olvas Konzílium az őserdőben TXT, Book Konzílium az őserdőben letöltések DJVU, Konzílium az őserdőben letöltések könyvet ingyenes, Konzílium az őserdőben letöltések könyvet pdf ingyenes, Konzílium az őserdőben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Konzílium az őserdőben pdf ingyenes, Konzílium az őserdőben letöltések könyvet epub ingyenes, Konzílium az őserdőben ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply