Leválni a köldökzsinórról letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


E tanulmánykötet a szerző magyar ökofalvakról írt munkáiból nyújt válogatást. Az ökofalu olyan alternatív életmód-kísérlet, amely viszonylag keveseket vonz, és még kevesebb azoknak a száma, akik a szándékon túl meg is tudják valósítani. Mivel a magyarországi ökofalvakban lakók lélekszáma legfeljebb 500 fő, azt gondolhatnánk, hogy valójában marginális jelenségről van szó. Mégis érdemes vele foglalkozni: egyrészt mert az ökofalusi értékrend vizsgálata – tehát, hogy mi ellenében és mi mellett jön létre – jelen társadalmunk problémáinak diagnózisa lehet; másrészt mert rendkívül érdekes társadalmi kísérlet, amely a társadalomtudományok számára (is) izgalmas kutatási terepet kínál, önmagán túlmutató kérdéseket vetve fel.

Az ökofalusiakat – akiknek jó része középosztálybeli értelmiségi – általában erős reflexivitás jellemzi: reflektálás a világ dolgaira, véleménynyilvánítás az aktuális társadalmi kérdésekről (fogyasztói társadalomról, globalizációról, centralizációról, környezeti-gazdasági-etikai krízisről, elidegenedésről). A világról való gondolkodásuk társadalomkritika is egyben, amelynek alapja – a mérlegelő-értékelő értelmiségi gondolkodás mellett – a sajátos szemszög, egyfajta alternatív látásmód, amely a többségitől eltérő értelmezését adja a világnak. Ez a látásmód és attitűd azonban nem kizárólag az övék, az ökofalvaktól látszólag radikálisan eltérő világokban is találkozhatunk vele. Ez pedig az ökofalu-diskurzust szélesebb kontextusba helyezi, ami a kutatás aktualitását és relevanciáját erősíti.

FARKAS JUDIT PhD, egyetemi adjunktus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1999-ben végezte el a kulturális antropológia specializációt, 2001-ben a néprajz, majd 2002- ben a magyar szakot. PhD-fokozatát is itt szerezte 2006-ban. 2003 óta a PTE BTK TKI Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszékén oktat. Szűkebb szakterülete a vallási, társadalmi és ökológiai mozgalmak kutatása, ezen belül legtöbbet a magyar Krisna-hívőkkel és a hazai ökofalvakkal foglalkozott.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Leválni a köldökzsinórról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Leválni a köldökzsinórról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  197
  Borító:
  KARTONÁLT
  Súly:
  300 gr
  ISBN:
  9789634143819
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2713069 / 1173431
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Leválni a köldökzsinórról ebook, könyvet Leválni a köldökzsinórról FB2, Download Leválni a köldökzsinórról PDF , Download Leválni a köldökzsinórról MOBI, Online Leválni a köldökzsinórról könyvet, ingyenes letöltések Leválni a köldökzsinórról IPhone, Online könyvet Leválni a köldökzsinórról PDF, ingyenes Leválni a köldökzsinórról DJVU, ingyenes letöltések Leválni a köldökzsinórról TXT, letöltések Leválni a köldökzsinórról RTF, Online Leválni a köldökzsinórról FB2 , e-könyvet Leválni a köldökzsinórról letöltések TXT, ingyenes Leválni a köldökzsinórról letöltések könyvet, e-könyvet Leválni a köldökzsinórról download MOBI, letöltések Leválni a köldökzsinórról IPad, olvas Leválni a köldökzsinórról MOBI, olvas Leválni a köldökzsinórról DOC, ingyenes Leválni a köldökzsinórról AWZ, Download e-könyvet Leválni a köldökzsinórról iPad , ingyenes Leválni a köldökzsinórról DJVU, Download Leválni a köldökzsinórról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Leválni a köldökzsinórról DVD, olvas Leválni a köldökzsinórról TXT, Book Leválni a köldökzsinórról letöltések DJVU, Leválni a köldökzsinórról letöltések könyvet ingyenes, Leválni a köldökzsinórról letöltések könyvet pdf ingyenes, Leválni a köldökzsinórról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Leválni a köldökzsinórról pdf ingyenes, Leválni a köldökzsinórról letöltések könyvet epub ingyenes, Leválni a köldökzsinórról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply