Levélbe öltözik a fa letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


˙ţA Levélbe öltözik a fa – XIV XVI. századi cseh szerelmes versek címq kötet az ún. TYeboHi kéziratban, a Prágai és a Brünni Egyetemi Könyvtárban, valamint több más cseh vagy külföldi levél- és könyvtárban (a Prágai Káptalan Levéltára, az Olomouci Káptalan Könyvtára, a Vyaaí Brod-i Kolostori Könyvtár, a bécsi Österrechische Nationalbibliothek, a vendôme-i, Bibliothčque municipale stb.) Qrzött, 30 teljes és 12 töredékesen fennmaradt középkori és reneszánsz lírai költeményt, illetve 62 szerelemmel kapcsolatos aranymondást, ún. gnómát tartalmaz.
Mind a verseket, mind a gnómákat meglepQ változatosság, tartalmi, stílusbeli és nyelvi sokrétqség jellemzi. A kötetben találunk égi szerelmet megéneklQ, vallásos ihletésq költeményt, a német trubadúrköltészet hatását mutató udvari éneket, asszonycsúfolót, hajnaléneket, panaszdalt, balladát, cseh-latin makaróniverset , népdalra emlékeztetQ szerelmi párbeszédet és szókimondó, erotikus utalásokban bQvelkedQ diákverset, ahogy a néhány soros, rímbe szedett szerelmi szentenciák közt is akad vallásos, ironikus, sQt vaskos humorú bölcsesség is. A versfordításokat rövid bevezetQ tanulmány, jegyzetapparátus, valamint korabeli kódexek színes miniatúrái egészítik ki, és közöljük hat ének fennmaradt kottáját is.


A Könyv Magyarul!


Letöltések Levélbe öltözik a fa ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Levélbe öltözik a fa ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  142
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  180 gr
  ISBN:
  9788081010996
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2197540 / 1050085
  Fordító:


  TAGS:
  Online Levélbe öltözik a fa ebook, könyvet Levélbe öltözik a fa FB2, Download Levélbe öltözik a fa PDF , Download Levélbe öltözik a fa MOBI, Online Levélbe öltözik a fa könyvet, ingyenes letöltések Levélbe öltözik a fa IPhone, Online könyvet Levélbe öltözik a fa PDF, ingyenes Levélbe öltözik a fa DJVU, ingyenes letöltések Levélbe öltözik a fa TXT, letöltések Levélbe öltözik a fa RTF, Online Levélbe öltözik a fa FB2 , e-könyvet Levélbe öltözik a fa letöltések TXT, ingyenes Levélbe öltözik a fa letöltések könyvet, e-könyvet Levélbe öltözik a fa download MOBI, letöltések Levélbe öltözik a fa IPad, olvas Levélbe öltözik a fa MOBI, olvas Levélbe öltözik a fa DOC, ingyenes Levélbe öltözik a fa AWZ, Download e-könyvet Levélbe öltözik a fa iPad , ingyenes Levélbe öltözik a fa DJVU, Download Levélbe öltözik a fa e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Levélbe öltözik a fa DVD, olvas Levélbe öltözik a fa TXT, Book Levélbe öltözik a fa letöltések DJVU, Levélbe öltözik a fa letöltések könyvet ingyenes, Levélbe öltözik a fa letöltések könyvet pdf ingyenes, Levélbe öltözik a fa pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Levélbe öltözik a fa pdf ingyenes, Levélbe öltözik a fa letöltések könyvet epub ingyenes, Levélbe öltözik a fa ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply