Lilla és Tündérbogyó letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


E kötet Lilla és Tündérbogyó összes eddigi kalandját gyűjti egy csokorba. A Mesepszichológia első és második részében megjelent húsz mesét tíz vadonatúj követi, amelyek szórakoztatva segítenek a gyermek érzelmi intelligenciájának fejlesztésében.
A mesék önéletrajzi ihletésűek: azokra az érzésekre építettem őket, amelyeket gyermekkoromban megéltem, és az emlékezetemből sikerült felidéznem. A bennem élő felnőtt faggatta a bennem élő gyermeket, és fordítva, a gyermek a felnőttet, hogy ezeket a korai belső élményeket minél hitelesebben tudjam visszaadni.
De miért is van szükség az érzelmi intelligencia fejlesztésére gyermekkorban? Ahhoz, hogy lelkileg egészséges felnőtteké váljunk, jó kapcsolatokat alakítsunk ki, képesek legyünk együttműködni másokkal, saját érdekeinket érvényesíteni, kezelni a konfliktusainkat, és helyes döntéseket hozni, tárgyi tudásunk mellett elemi szükségünk van érzelmi ügyességre, pallérozottságra is: az érzelmek felismerésének, megfogalmazásának és hatékony szabályozásának képességére.
Mindezt fokozatosan sajátítjuk el gyermekkorban. Ha megtapasztalhatjuk azt, hogy a szüleink érzelmileg hozzáférhetők, érzékenyek a szükségleteinkre, kifejezhetjük feléjük a negatív érzelmeinket is, és ezeket csillapítják, akkor belsővé tesszük ezt a mintát, így tanuljuk meg az érzelmi szabályozás képességét. Ugyanakkor az is lényeges, hogy szülőként is hitelesen, kongruensen fejezzük ki érzelmeinket, vagyis az, amit kifelé mutatunk, azonos legyen azzal, amit megélünk – így tudunk a személyiségünkön keresztül a legerősebben hatni a gyermekünkre. Ebben a folyamatban fontos segítséget jelenthetnek számunkra a mesék.
Tündérbogyó segít Lillának és a mesét hallgató gyermeknek is kifejezni az érzelmeit, megérteni és elfogadni azokat. Nem oktat ki, nem mondja meg, mit kell tenni, csupán ott van Lillával örömében, bánatában, magányában; együtt érez vele, amikor csalódott; megérti és visszatükrözi érzelmeit; törődik a szükségleteivel, és támogatja őt döntéseiben. Lilla kifejezheti előtte negatív érzelmeit is, nem kell tartania attól, hogy barátja kineveti vagy megkérdőjelezi azokat. Tündérbogyó példát mutat arra, hogyan lehet a fájdalmas belső élményeket például a haragot, a testvérféltékenységet, a gyászt – feldolgozni, a félelmeket kezelni. Beszélgetnek szeretetnyelvekről, családi történetekről, az álmok, vágyak megvalósulásáról és a másság elfogadásáról is. A mesét hallgató gyermeknek a Lillával és Tündérbogyóval való azonosulás lehetőséget ad saját érzelmei megfogalmazására, kifejezésére és a hasonló önéletrajzi emlékek felelevenítésére.
Kívánom, hogy szülőként és pedagógusként mi magunk is legyünk Tündérbogyók, akik olyan élményekkel ajándékozzuk meg a gyermeket, amelyekre szívesen emlékszik majd vissza felnőttkorában, és amelyek erőforrást jelentenek számára a nehéz pillanatokban isA Könyv Magyarul!


Letöltések Lilla és Tündérbogyó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Lilla és Tündérbogyó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  208
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  488 gr
  ISBN:
  9786155281358
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2687903 / 1159180  TAGS:
  Online Lilla és Tündérbogyó ebook, könyvet Lilla és Tündérbogyó FB2, Download Lilla és Tündérbogyó PDF , Download Lilla és Tündérbogyó MOBI, Online Lilla és Tündérbogyó könyvet, ingyenes letöltések Lilla és Tündérbogyó IPhone, Online könyvet Lilla és Tündérbogyó PDF, ingyenes Lilla és Tündérbogyó DJVU, ingyenes letöltések Lilla és Tündérbogyó TXT, letöltések Lilla és Tündérbogyó RTF, Online Lilla és Tündérbogyó FB2 , e-könyvet Lilla és Tündérbogyó letöltések TXT, ingyenes Lilla és Tündérbogyó letöltések könyvet, e-könyvet Lilla és Tündérbogyó download MOBI, letöltések Lilla és Tündérbogyó IPad, olvas Lilla és Tündérbogyó MOBI, olvas Lilla és Tündérbogyó DOC, ingyenes Lilla és Tündérbogyó AWZ, Download e-könyvet Lilla és Tündérbogyó iPad , ingyenes Lilla és Tündérbogyó DJVU, Download Lilla és Tündérbogyó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Lilla és Tündérbogyó DVD, olvas Lilla és Tündérbogyó TXT, Book Lilla és Tündérbogyó letöltések DJVU, Lilla és Tündérbogyó letöltések könyvet ingyenes, Lilla és Tündérbogyó letöltések könyvet pdf ingyenes, Lilla és Tündérbogyó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Lilla és Tündérbogyó pdf ingyenes, Lilla és Tündérbogyó letöltések könyvet epub ingyenes, Lilla és Tündérbogyó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply