“”Londonban, hej, van számos utca…”” letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Vajon mi újat lehet még elmondani Londonról? Neményi Ninon könyve huszonegy sétára hívja olvasóját az angol fővárosban – de a hagyományos bedekkerektől eltérően nem az ismert nevezetességeket veszi számba, hanem ezek mögé pillant be. Eldugott, turistáktól nem látogatott utcákon méterről méterre, házról házra haladva tárja fel a város titkait, és idéz évszázados emlékeket, visz el szinte senki által nem látogatott múzeumokba… S miközben minden épületnek – sőt azon belül minden épületdísznek, szobornak, szegletkőnek, cégérnek vagy boltnak – megidéződik a maga legendáriuma, kalauzunk a város történetét, alakulását és összefüggéseit is ismerteti, olykor színes portrékat is festve – például Sir Christopher Wrenről, a zseniális építészről, aki újjáépítette a várost az 1666-os nagy tűzvész után. A szerényen "séták"-nak nevezett fejezetek valójában elmélyült város- és művészettörténeti, építészeti kurzusokat kínálnak: a több mint ötven éve Londonban élő tudósnő hamisítatlan anglomán, aki már-már mániákus precizitással, szorgalommal gyűjtötte össze anyagát, és járta be számtalanszor a vizsgált utcákat. Ám mielőtt megcsömörlenénk a részletektől, nevek, adatok, korok tömkelegétől, és ráunnánk az amúgy ruskini színekkel festő épület- utca- és műtárgyleírásokra -, kalauznőnk pihenőt engedélyez. Házakhoz, kocsmákhoz fűződő anekdotákkal frissít fel, vagy épp témához köthető adomát, viccet mesél el. De testi felüldűlésünkre is gondja van: felhívja figyelmünket egy-egy jobb (persze legalább háromszáz éves) kocsmára, vendéglőre, és az ott fellelhető relikviák számbavételén túl elárulja, drága-e a hely, érdemes-e beülnünk, és hogy hol mit rendeljünk… Ez a naprakészség felbecsülhetetlen előnyt jelent, ha valóban végig akarjuk járni e helyeket: Neményi Ninon közli azokat a telefonszámokat, elérhetőségeket is, melyeken bejelentkezhetünk az ideiglenesen látogatható eldugott kis múzeumokba, udvarokba, kollégiumokba. Hasznos ismeretei mellett szórakoztató olvasmány is Neményi Ninon kalauza. Lelkesedése átragad az olvasóra is, hiszen az írónő nem leplezi tárgyához fűződő érintettségét, és nemegyszer esszéírói magasságokba jut. Nem egyszerűen kalauzol, hanem beavat a hagyományait oly érzékenyen számon tartó és ápoló, mégis nyitott és megújulni képes brit életszemléletbe.A Könyv Magyarul!


Letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  238
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  420 gr
  ISBN:
  9789639985421
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2232361 / 1086979
  Sorozat:


  TAGS:
  Online ""Londonban, hej, van számos utca…"" ebook, könyvet ""Londonban, hej, van számos utca…"" FB2, Download ""Londonban, hej, van számos utca…"" PDF , Download ""Londonban, hej, van számos utca…"" MOBI, Online ""Londonban, hej, van számos utca…"" könyvet, ingyenes letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" IPhone, Online könyvet ""Londonban, hej, van számos utca…"" PDF, ingyenes ""Londonban, hej, van számos utca…"" DJVU, ingyenes letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" TXT, letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" RTF, Online ""Londonban, hej, van számos utca…"" FB2 , e-könyvet ""Londonban, hej, van számos utca…"" letöltések TXT, ingyenes ""Londonban, hej, van számos utca…"" letöltések könyvet, e-könyvet ""Londonban, hej, van számos utca…"" download MOBI, letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" IPad, olvas ""Londonban, hej, van számos utca…"" MOBI, olvas ""Londonban, hej, van számos utca…"" DOC, ingyenes ""Londonban, hej, van számos utca…"" AWZ, Download e-könyvet ""Londonban, hej, van számos utca…"" iPad , ingyenes ""Londonban, hej, van számos utca…"" DJVU, Download ""Londonban, hej, van számos utca…"" e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések ""Londonban, hej, van számos utca…"" DVD, olvas ""Londonban, hej, van számos utca…"" TXT, Book ""Londonban, hej, van számos utca…"" letöltések DJVU, ""Londonban, hej, van számos utca…"" letöltések könyvet ingyenes, ""Londonban, hej, van számos utca…"" letöltések könyvet pdf ingyenes, ""Londonban, hej, van számos utca…"" pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet ""Londonban, hej, van számos utca…"" pdf ingyenes, ""Londonban, hej, van számos utca…"" letöltések könyvet epub ingyenes, ""Londonban, hej, van számos utca…"" ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply