Magyarhon szépségei letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Jókai Mór személyes élmények alapján ismerte az akkori Magyarországnak szinte minden táját. Otthon érezte magát a fővárosban, Szegeden, Kecskeméten, Pozsonyban, Komáromban, Pápán, Kassán, Debrecenben, a Hortobágyon, a Tisza mentén, a Dráva mellékén, a Balaton vidékén, a Kár-pátok között, a Vág völgyében, a Szepességen, Erdélyben. A történeti mondák hőseit és színtereit jelenítette meg nemcsak regényben és novellában, hanem a magyar nemzet történetét feldolgozó regényes rajzaiban is. Tájélményeit gyakran szépprózai munkáiban használta fel a környezet rajzához, újságcikkekben is közzétette útiképeit, hogy azután gyűjteményes kötetekbe rendezve bocsássa olvasói elé ezeket az írásokat. A Magyarhon szépségei mellett a Magyar föld, az Emlékeimből, az Életemből, Úti táskámból című könyvei ugyancsak tartalmaznak hasonló tartalmú és műfajú közleményeket. A gazdag kínálatból kötetünk két témakört emel ki: az egyik a Balaton vidékére, a másik Erdélybe viszi el az olvasót Jókai tolla nyomán. A befagyott Balaton képét akár Az aranyember egyik fejezetéből is megismerhetnénk, Jókai azonban fontosnak tartotta, hogy közvetlenül is kinyilvánítsa személyes vonzódását és benyomásait. ,,Sok szép tájékát bejártam hazámnak; … de mindeniknél jobban megragadott a Balaton-vidék" – vallotta meg. Bájos menyasszonyhoz hasonlítja, aki minden ponton új bájait tárja fel, minél tovább nézzük, annál szebbnek látjuk, s mindig mosolyog. Jókait a Balatonnál elsősorban a tájkép ragadja meg, tüneményként írja le színeit és hangjait. De van szeme az itt élők életmódjának rajzához, meg-jelenítő erővel mutatja be például a halászok küzdelmes munkáját. A balatoni tájat a ,,magyar Tempe-völgy"-nek nevezi, s ezt nagy elismerésnek szánja. Korának művelt olvasói járatosak voltak az antik kultúrában, számukra sokat mondott ez a megjelölés. A Tempe a Péneiosz folyó szűk völgye Görögországban, az Olymposz és az Ossza hegység között, s az ókorban Apolló kultuszhelye volt. Nevét gyakran kölcsönözték más tájak szépségének kiemelésére, Jókai tehát e megjelöléssel egyrészt a megkapó látványra, másrészt a benne fellelhető kulturális értékekre utalt, hiszen vissz-hangot vert benne a regék, a népmondák sok-sok emlékei.A Könyv Magyarul!


Letöltések Magyarhon szépségei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Magyarhon szépségei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9789633876657
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2678750 / 8119919
  Format:
  EPUB
  MOBI
 • Share
  TAGS:
  Online Magyarhon szépségei ebook, könyvet Magyarhon szépségei FB2, Download Magyarhon szépségei PDF , Download Magyarhon szépségei MOBI, Online Magyarhon szépségei könyvet, ingyenes letöltések Magyarhon szépségei IPhone, Online könyvet Magyarhon szépségei PDF, ingyenes Magyarhon szépségei DJVU, ingyenes letöltések Magyarhon szépségei TXT, letöltések Magyarhon szépségei RTF, Online Magyarhon szépségei FB2 , e-könyvet Magyarhon szépségei letöltések TXT, ingyenes Magyarhon szépségei letöltések könyvet, e-könyvet Magyarhon szépségei download MOBI, letöltések Magyarhon szépségei IPad, olvas Magyarhon szépségei MOBI, olvas Magyarhon szépségei DOC, ingyenes Magyarhon szépségei AWZ, Download e-könyvet Magyarhon szépségei iPad , ingyenes Magyarhon szépségei DJVU, Download Magyarhon szépségei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Magyarhon szépségei DVD, olvas Magyarhon szépségei TXT, Book Magyarhon szépségei letöltések DJVU, Magyarhon szépségei letöltések könyvet ingyenes, Magyarhon szépségei letöltések könyvet pdf ingyenes, Magyarhon szépségei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Magyarhon szépségei pdf ingyenes, Magyarhon szépségei letöltések könyvet epub ingyenes, Magyarhon szépségei ePub könyvet letöltések ingyenes.