Masztorava letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A mordvin, vagy saját nevükön, erza és moksa, a magyarral nyelvrokon finnugor nép Oroszországban, a Volga vidékén. Gazdag népköltészetük már századok óta foglalkoztatja a folkloristákat, és a szélesebb magyar olvasóközönség is megismerkedhetett már epikus énekeikkel, siratóikkal, imáikkal fordításokban.
A Masztorava eposz 1994-ben jelent meg erza mordvin nyelven, s most eljött az ideje, hogy magyarul is napvilágot lásson. A fordítás több mint egy évtized munkája. Az eposz megalkotása azonban még ennél is hosszabb időt vett igénybe. Megszületésének előzményei tükrözik a mordvin szellemi élet viharait a kommunizmus ideje alatt, megjelenése pedig, még sugározza azt a jövőbe vetett hitet, amely a peresztrojka idején feltámadt nemzetiségi mozgalmat jellemezte Mordóviában. A mozgalom szervezetének neve is Masztorava volt, mint az eposzé. Masztorava, magyarul Földanya, a régi erza-moksa mitológiában a Földet védő, óvó istenanyának a neve, de jelenti ugyanakkor a Hazát is, a földet, ahol ez a nép él.

A Masztorava szervezet ma már nem létezik, követelései, célkitűzései megvalósulatlan ábrándok maradtak éppúgy, mint a korábbi Mordvin Kulturális Felvilágosító Társaságé is 1917-ben. De most már él a Masztorava eposz, az erzák és moksák népi eposza, népköltészetük művészi enciklopédiája, és ezzel a magyar kiadással nemcsak új köntösben jelenik meg, hanem remélhetőleg új életre is kel egy valamivel tágabb térségben. Olvassák élvezettel és gondoljanak hőseinek ma élő utódjaira is!
A Könyv Magyarul!


Letöltések Masztorava ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Masztorava ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  494
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  730 gr
  ISBN:
  9789638879967
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2392455 / 1127151
  Fordító:


  TAGS:
  Online Masztorava ebook, könyvet Masztorava FB2, Download Masztorava PDF , Download Masztorava MOBI, Online Masztorava könyvet, ingyenes letöltések Masztorava IPhone, Online könyvet Masztorava PDF, ingyenes Masztorava DJVU, ingyenes letöltések Masztorava TXT, letöltések Masztorava RTF, Online Masztorava FB2 , e-könyvet Masztorava letöltések TXT, ingyenes Masztorava letöltések könyvet, e-könyvet Masztorava download MOBI, letöltések Masztorava IPad, olvas Masztorava MOBI, olvas Masztorava DOC, ingyenes Masztorava AWZ, Download e-könyvet Masztorava iPad , ingyenes Masztorava DJVU, Download Masztorava e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Masztorava DVD, olvas Masztorava TXT, Book Masztorava letöltések DJVU, Masztorava letöltések könyvet ingyenes, Masztorava letöltések könyvet pdf ingyenes, Masztorava pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Masztorava pdf ingyenes, Masztorava letöltések könyvet epub ingyenes, Masztorava ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply