Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az életrajzi ihletésű írások közül mindig azok tűnnek hitelesebbnek, azoknak van hangulatuk, melyeknél az átélt események pillanatnyi gyönyörűsége vagy borzalma vezette a tollat. Dr. Somorjai Lajos második világháborús oroszországi hadinaplójára kiváltképp jellemző ezen megállapítás. A 2. hadsereg egyik egészségügyi oszlopához, illetve rövid ideig egy elsővonalbeli gyalogzászlóaljához beosztott orvos őszinte sorai valóban frontközelben, olykor a harcok hevében születtek, nem utólag, a vele megtörtént események, az átélt helyzetek kellő átgondolásával, értékelésével. Naplója írása közben első benyomásai, reményei, csalódásai és indulatai vezérelték. A hadinapló íróját először a Donon átkelt szovjet csapatok 1942. augusztus 6. és 9. közötti sikeres támadása, az ellenség általi arcvonaláttörés, körülzárás és fogságba ejtés veszélye gondolkoztatta el igazán kényszerű áldozatvállalásáról, annak miértjéről, illetve végzetessé válásának lehetőségéről. Hangulata, lelkiállapota azonban igazából szeptember végétől kezdett egyre inkább elkeseredetté, forrongóvá válni, mely aztán közvetlenül az 1943. április végi hazatérés előtti napokban érte el a kritikus szintet. A hadinaplóban éles, olykor kíméletlen kritikát, egyéni véleményt olvashatunk a 2. hadsereg magasabb parancsnoki karának vezetési módszereiről s a civil értelmiségi életben szokatlan katonai hierarchia visszásságairól. Somorjai Lajos frontnaplója lebilincselő olvasmány, egyben történeti értékű dokumentum, melyből az egykori szemtanú vagy érintett hozzátartozó újból emlékezhet, a pusztán érdeklődő olvasó pedig árnyaltabb és hitelesebb képet alkothat második világháborús katonai részvételünk tragikus Don menti krónikájáról. A napló által tükrözött képet a szerző saját készítésű fotói teszik különösen érzékletessé.A Könyv Magyarul!


Letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  176
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  720 gr
  ISBN:
  9789639839106
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2233869 / 1088517  TAGS:
  Online Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló ebook, könyvet Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló FB2, Download Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló PDF , Download Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló MOBI, Online Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló könyvet, ingyenes letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló IPhone, Online könyvet Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló PDF, ingyenes Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló DJVU, ingyenes letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló TXT, letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló RTF, Online Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló FB2 , e-könyvet Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltések TXT, ingyenes Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltések könyvet, e-könyvet Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló download MOBI, letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló IPad, olvas Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló MOBI, olvas Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló DOC, ingyenes Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló AWZ, Download e-könyvet Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló iPad , ingyenes Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló DJVU, Download Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló DVD, olvas Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló TXT, Book Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltések DJVU, Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltések könyvet ingyenes, Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltések könyvet pdf ingyenes, Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló pdf ingyenes, Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló letöltések könyvet epub ingyenes, Megjártam a Don-kanyart – Harctéri napló ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply