Megmaradt Szobotkának letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Ha vannak legendás házasságok, akkor Szobotka Tiboré és Szabó Magdáé az volt. Szellemi és lelki egységük mégis két különböző stílusú alkotót rejt magában. Egyvalami azonban közös volt bennük: az örökös olvasás és írás.
Szobotka Tibor már tizenkét évesen elhatározza, hogy író lesz, tizenöt évesen novellát publikál. Kamaszkorától naplót vezet, verseket, prózát ír, ha kell, a paplan alatt, zseblámpával. A naplóban kommentál színdarabokat, politikai és magánéleti eseményeket. Sugárzóan egyedi stílusát mégis csak későn ismerik el, pedig regényei, mint a Megbízható úriember vagy a Menyasszonyok, vőlegények, egészen újszerű látásmódot hoznak a magyar irodalomba.
A visszaemlékezésein dolgozik, amikor 1982-ben elragadja a halál. ,,Ma éjjel ő is, az életünk is úgy eltört, mint egy pohár" – írja Szabó Magda, majd hallatlan lelkierővel nekilát, hogy a cserepekből, az irodalmi hagyatékból, naplókból, levelekből, írásokból, saját emlékeiből a világ számára összerakja egy hányattatott sorsú, kivételes tehetségű író pályaképét, önmaga számára pedig feltámassza rajongásig szeretett férjét.
Szabó Magda naplójából, a Nyusziékból is tudjuk, hogy ők ketten több voltak egymásnak, mint férj és feleség. Egymásnak voltak ők ,,szolgái, királyai, zsoldosai, bajtársai, szülei, gyerekei és soha nem csillapodó vágyú szeretői". Ezért szól két hangon ez a rendkívüli érzékenységgel megírt, egyszerre megrendítő és felemelő kötet, amelyben mindketten hősök és elbeszélők is, akiknek szerelmén nem győzhetett a halál sem.

A Megmaradt Szobotkának az író házaspár, Szabó Magda és Szobotka Tibor négykezese, amely két áhított dologról közöl kellemetlen igazságokat: a sikerről és az igaz szerelemről. Az egyik keserves érzés, hogy a győztes szájában megkeseredik saját sikereinek íze, ha a hozzá legközelebb álló küszködését kell néznie, a másik pedig, hogy milyen húsba vágó fájdalom, ha pont a kiszolgáltatott időskor kezdetén marad magára az, aki öröknek hitte a véd- és dacszövetséget. A férj töredékes önéletírása és a feleség itt megkezdett gyászmunkája úgy fonódik össze ebben a könyvben, mint a közös öröklétre vágyó, fákká változó Philemon és Baucis egymásba kapaszkodó ágai. – SZÉCSI NOÉMI
A Könyv Magyarul!


Letöltések Megmaradt Szobotkának ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Megmaradt Szobotkának ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  352
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  404 gr
  ISBN:
  9786155715839
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2018
  Commodity code:
  2713177 / 1173524
  Series:


  TAGS:
  Online Megmaradt Szobotkának ebook, könyvet Megmaradt Szobotkának FB2, Download Megmaradt Szobotkának PDF , Download Megmaradt Szobotkának MOBI, Online Megmaradt Szobotkának könyvet, ingyenes letöltések Megmaradt Szobotkának IPhone, Online könyvet Megmaradt Szobotkának PDF, ingyenes Megmaradt Szobotkának DJVU, ingyenes letöltések Megmaradt Szobotkának TXT, letöltések Megmaradt Szobotkának RTF, Online Megmaradt Szobotkának FB2 , e-könyvet Megmaradt Szobotkának letöltések TXT, ingyenes Megmaradt Szobotkának letöltések könyvet, e-könyvet Megmaradt Szobotkának download MOBI, letöltések Megmaradt Szobotkának IPad, olvas Megmaradt Szobotkának MOBI, olvas Megmaradt Szobotkának DOC, ingyenes Megmaradt Szobotkának AWZ, Download e-könyvet Megmaradt Szobotkának iPad , ingyenes Megmaradt Szobotkának DJVU, Download Megmaradt Szobotkának e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Megmaradt Szobotkának DVD, olvas Megmaradt Szobotkának TXT, Book Megmaradt Szobotkának letöltések DJVU, Megmaradt Szobotkának letöltések könyvet ingyenes, Megmaradt Szobotkának letöltések könyvet pdf ingyenes, Megmaradt Szobotkának pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Megmaradt Szobotkának pdf ingyenes, Megmaradt Szobotkának letöltések könyvet epub ingyenes, Megmaradt Szobotkának ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply