Menedékben letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Menedékben című kötet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára jelent meg. A könyv 300 oldalon olyan írásokat tartalmaz, amelyeket 1956-tól 2016-ig a Magyar Szó közölt, témájuk a forradalomhoz kötődik, és van jugoszláv vonatkozásuk. Szerepel benne Dobrica Ćosić Hét nap Budapesten című, a Magyar Szóban már 1956 novemberében megjelent naplója; Frankovics György a jugoszláv titkos iratokat ismerteti; továbbá riportok és interjúk kaptak helyet benne, amelyek menekültekről, itteni fogadtatásukról, letelepedésükről, az emigrációról és sok egyéb témáról szólnak.
Ahogy múlik az idő, egyre többször eszembe jutnak, ahogyan jöttek a zöldhatáron át. Sárosak, piszkosak voltak. Nem volt náluk, csak egy kis tarisznya, semmi más csomag. Fáradtak és éhesek voltak. Akikkel beszéltünk, azok azt mondták, a zaklatások miatt indultak el. Állandóan fegyvert kerestek náluk, hát megelégelték, s elindultak az ismeretlenbe. Azt mondták, odahaza, Magyarországon azt hallották, hogy Jugoszláviában menedékre lelnek, itt befogadják őket. S valóban így is volt, nemcsak a határőrök nem bántották, sőt átengedték és irányították őket a befogadóközpontokba, de a helyi lakosság is részvéttel tekintett rájuk. Nemcsak a magyarok, hanem az őslakos szerbek is. Mindenki érezte a hatalmas küzdelmet, amit a magyar nép vívott a szabadságáért. Az eltiport forradalom nagy részvétet keltett nemcsak a nagykikindaiakban, hanem az egész bánsági magyarságban és a szerbekben is. Mostanában gyakran álmodom ezekről a történésekről. Feltűnik előttem az a két kisgyerek a hármas határon, akiket a halott, lelőtt szüleik mellett találtunk meg. Hat-hét éves kisfiúk lehettek. A kisebbik sírt, a nagyobbik pedig megállás nélkül mondogatta, hogy a szüleik azt mondták, semmilyen körülmények között ne hagyják el egymást. Kabók PálA Könyv Magyarul!


Letöltések Menedékben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Menedékben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  292
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT
  ISBN:
  9788685459474
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2701336 / 1167394
 • Megosztás

  Olvastam

  TAGS:
  Online Menedékben ebook, könyvet Menedékben FB2, Download Menedékben PDF , Download Menedékben MOBI, Online Menedékben könyvet, ingyenes letöltések Menedékben IPhone, Online könyvet Menedékben PDF, ingyenes Menedékben DJVU, ingyenes letöltések Menedékben TXT, letöltések Menedékben RTF, Online Menedékben FB2 , e-könyvet Menedékben letöltések TXT, ingyenes Menedékben letöltések könyvet, e-könyvet Menedékben download MOBI, letöltések Menedékben IPad, olvas Menedékben MOBI, olvas Menedékben DOC, ingyenes Menedékben AWZ, Download e-könyvet Menedékben iPad , ingyenes Menedékben DJVU, Download Menedékben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Menedékben DVD, olvas Menedékben TXT, Book Menedékben letöltések DJVU, Menedékben letöltések könyvet ingyenes, Menedékben letöltések könyvet pdf ingyenes, Menedékben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Menedékben pdf ingyenes, Menedékben letöltések könyvet epub ingyenes, Menedékben ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply