Mese és filológia letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A kötet a hazai történeti folklorisztika egyik alapvető területéről, a 19. századi magyar népmesegyűjtésről és -kiadásról nyújt sokoldalú képet. Különböző szempontok mentén mutatja be, hogyan hozták létre a korszak ismert és kevésbé ismert képviselői a népmese műfaját a kéziratos és a nyomtatott írásbeliségben. A könyv a magyar népmeseszövegek gyűjtésének történetét az intézményes keretek között zajló folklórgyűjtés kezdeteitől az első magyar népköltési gyűjteménysorozat megindulásáig, nagyjából az 1840-es évek második felétől az 1870-es évek legelejéig kíséri figyelemmel. A folklórgyűjtő Gyulai Pál, Kazinczy Gábor, Merényi László, Marosi Gergely és Csaplár Benedek portréfejezetei mellett bepillanthatunk a ponyvamesék világába, a gyűjtőhálózatok alakulásának folyamataiba, a Kisfaludy Társaság prózafolklór-gyűjtésének korai történetébe, és nyomon követhetjük a Magyar Népköltési Gyűjtemény I. kötetének (1872) keletkezéstörténetét is. A szűk időhatárokon túlnyúlva a szerző arra a kérdésre is választ keresett, hogy mi tudható meg a korabeli mesemondókról, illetve hogy a században milyen koncepció alapján, hogyan tematizálódott a népmese a képzőművészetben, hogyan jelent meg a jogi diskurzusokban a népköltési szövegekre vonatkozó szerzői jogi gondolkodás. Az elemzések elsősorban a korban lejegyzett, többségükben kiadatlan kéziratos, kisebb részben publikált, de minden esetben rögzített, azaz stabil népmeseszövegek filológiai vizsgálatán alapulnak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Mese és filológia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mese és filológia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  480
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  520 gr
  ISBN:
  9789630596695
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2677749 / 1154842
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Mese és filológia ebook, könyvet Mese és filológia FB2, Download Mese és filológia PDF , Download Mese és filológia MOBI, Online Mese és filológia könyvet, ingyenes letöltések Mese és filológia IPhone, Online könyvet Mese és filológia PDF, ingyenes Mese és filológia DJVU, ingyenes letöltések Mese és filológia TXT, letöltések Mese és filológia RTF, Online Mese és filológia FB2 , e-könyvet Mese és filológia letöltések TXT, ingyenes Mese és filológia letöltések könyvet, e-könyvet Mese és filológia download MOBI, letöltések Mese és filológia IPad, olvas Mese és filológia MOBI, olvas Mese és filológia DOC, ingyenes Mese és filológia AWZ, Download e-könyvet Mese és filológia iPad , ingyenes Mese és filológia DJVU, Download Mese és filológia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mese és filológia DVD, olvas Mese és filológia TXT, Book Mese és filológia letöltések DJVU, Mese és filológia letöltések könyvet ingyenes, Mese és filológia letöltések könyvet pdf ingyenes, Mese és filológia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mese és filológia pdf ingyenes, Mese és filológia letöltések könyvet epub ingyenes, Mese és filológia ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply