Mesepszichológia 2. letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Mesepszichológia első részében a mese szerepére, az életkori sajátosságoknak megfelelő meseválasztásra és a mese érzelmi intelligencia fejlesztő hatására koncentráltam. A második részben a szülő-gyermek kapcsolat útvesztőit, azokat a "kényes" nevelési helyzeteket veszem górcső alá, amelyekben csak a hiteles szülői jelenlét hozhat valódi megoldást. A mese ugyanis az én megközelítésemben nemcsak népmesét és műmesét jelent, hanem a saját életmesénket is: azt a történetet, amelyet önmagunkról, gyökereinkről, hitvallásunkról, álmainkról és céljainkról, félelmeinkről és fájdalmainkról, kudarcainkról és győzelmeinkről mondunk el önmagunknak és a gyermekünknek. Ezt ráadásul nemcsak este vagy az erre szánt pillanatokban, de folyamatosan meséljük, sokszor szavak nélkül is – a jelenlétünkkel, viselkedésünkkel, önmagunkhoz, az emberekhez és a világhoz való hozzáállásunkkal.

Szülőként, pedagógusként a nevelés során is a magunk történetét meséljük. A szabályok, határok kijelölése és betartatása; a motiválás; a problémamegoldás kérdéseiben történő választások mind rólunk, a mi világképünkről szólnak. Tetteinkkel meséljük el, hogy miben hiszünk, miért küzdünk, mi az, ami továbbvisz a nehéz helyzetekben – és azt is, hogy mikor adjuk fel. Bár egy-egy nevelési probléma kapcsán legtöbbször a gyermekünk viselkedésére fókuszálunk, azt szeretnénk megváltoztatni, rólunk mesél az is, hogy melyik az a konfliktushelyzet, ami drámai feszültséget okoz bennünk, és az is, hogy mit kezdünk vele. A gyermek bámulatos pontossággal mutat rá arra, amin dolgoznunk kell, a vele kapcsolatos nehézségek jelzések – és egyben lehetőségek is a továbblépésre. Felhívják a figyelmünket arra, hogy miben kell változnunk, fejlődnünk. Igen, ha engedjük, gyermekünk átírja a történetünket – és ebben a folyamatban mi válunk tanulóvá.

Második könyvemben túlnyomórészt azokról a nevelési kérdésekről írok, amelyekkel kapcsolatban a legtöbbször kértek tőlem tanácsot az elmúlt évek során, és igyekszem megmutatni azt is, hogy miként jelennek meg ezek a helyzetek a mesékben. Korcsoportokra és témakörökre lebontva ajánlok olyan, valóban magas színvonalú, magyar és külföldi szerzők által írt meséket, melyeknek meggyőződésem szerint jó hasznát vehetjük a problémák megoldásában.

A kötet tíz újabb, általam írt érzelmi intelligencia fejlesztő mesét is tartalmaz a 4-9 éves korosztály számára. Nagy kedvvel folytattam Lilla és Tündérbogyó történetét, akik számos újabb kaland során fedezik fel a külső és belső világot.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Mesepszichológia 2. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mesepszichológia 2. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  363
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  562 gr
  ISBN:
  9786155281174
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2564501 / 1124891
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Mesepszichológia 2. ebook, könyvet Mesepszichológia 2. FB2, Download Mesepszichológia 2. PDF , Download Mesepszichológia 2. MOBI, Online Mesepszichológia 2. könyvet, ingyenes letöltések Mesepszichológia 2. IPhone, Online könyvet Mesepszichológia 2. PDF, ingyenes Mesepszichológia 2. DJVU, ingyenes letöltések Mesepszichológia 2. TXT, letöltések Mesepszichológia 2. RTF, Online Mesepszichológia 2. FB2 , e-könyvet Mesepszichológia 2. letöltések TXT, ingyenes Mesepszichológia 2. letöltések könyvet, e-könyvet Mesepszichológia 2. download MOBI, letöltések Mesepszichológia 2. IPad, olvas Mesepszichológia 2. MOBI, olvas Mesepszichológia 2. DOC, ingyenes Mesepszichológia 2. AWZ, Download e-könyvet Mesepszichológia 2. iPad , ingyenes Mesepszichológia 2. DJVU, Download Mesepszichológia 2. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mesepszichológia 2. DVD, olvas Mesepszichológia 2. TXT, Book Mesepszichológia 2. letöltések DJVU, Mesepszichológia 2. letöltések könyvet ingyenes, Mesepszichológia 2. letöltések könyvet pdf ingyenes, Mesepszichológia 2. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mesepszichológia 2. pdf ingyenes, Mesepszichológia 2. letöltések könyvet epub ingyenes, Mesepszichológia 2. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply