Mi maradunk! letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Csallóköz a régiek szerint Aranykert volt – a dunai aranymosók és a tündérek birodalma. Ám ezen a mesebeli vidéken, az Osztrák-Magyar Monarchia nyugat-magyarországi csücskében a XIX. század végén már cseppet sem mesés az élet. Amikor a korán árvaságra jutott, komáromi tímárlány, Jány Vilma és hites ura, a leszerelt őrmester, Hautzinger Sándor fűszerüzlete, kisvendéglője tönkremegy, s mindenüket elárverezik, a nincstelenné lett család a budapesti rokonok segítségével, akik állást-lakást szereznek, a fővárosba költözik. Bár Sándor kishivatalnoki fizetéséből, és abból a pénzből, amit Vilma varrással keres, nem sokra futja, a szülők nagy erőfeszítések árán kitaníttatják mindhárom gyereket. Az idősebb fiú, Guszti, a Ludovikán végez, a fiatalabbik, Sanyi, középiskolai tanári diplomát szerez, és a lány, Ili is elvégzi a tanítóképzőt. Családot alapítanak, és élnének-élhetnének boldogan, de mint oly sokszor, közbeszól a történelem. Gazdasági válságok, forradalmak, háborúk döntik romba életüket és világukat. Nem is egyszer. A férfiak megjárják két világháború frontjait és poklát, a nőknek az örök asszonyi sors jut: várnak-várnak rendületlenül, otthont-családot megtartva. És amikor a férfiak egy-egy világégés után hazatérnek, folytatják vagy újrakezdik az életüket. De soha nem adják fel.

Jásdi István könyvéből egy népes család négy generációjának szerteágazó és lebilincselő története bontakozik ki, amelynek ideje és tere a magyar XIX. és XX. század. Családtagjainak visszaemlékezéseiből, saját gyerek- és ifjúkori élményeiből, hivatalos dokumentumokból, naplóbejegyzésekből, bírósági jegyzőkönyvekből építi fel epizódról epizódra rendhagyó családregényét, részletgazdag, árnyalt korrajzot festve. A Hautzingerek, Jányk, Jásdik sorsában sokan saját felmenőik, nagyszüleik, szüleik sorsát ismerhetik fel, hiszen ahogy telnek-múlnak az évszázadok, egy család története egyre inkább azonos magának az országnak a történelmével. Így válik ez a különleges-különös könyv "tucatregénnyé", azoknak a regényévé, akik a vesztes háborúkból is győztesen kerülnek ki.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Mi maradunk! ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mi maradunk! ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  328
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  410 gr
  ISBN:
  9789634750550
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2713594 / 1173856  TAGS:
  Online Mi maradunk! ebook, könyvet Mi maradunk! FB2, Download Mi maradunk! PDF , Download Mi maradunk! MOBI, Online Mi maradunk! könyvet, ingyenes letöltések Mi maradunk! IPhone, Online könyvet Mi maradunk! PDF, ingyenes Mi maradunk! DJVU, ingyenes letöltések Mi maradunk! TXT, letöltések Mi maradunk! RTF, Online Mi maradunk! FB2 , e-könyvet Mi maradunk! letöltések TXT, ingyenes Mi maradunk! letöltések könyvet, e-könyvet Mi maradunk! download MOBI, letöltések Mi maradunk! IPad, olvas Mi maradunk! MOBI, olvas Mi maradunk! DOC, ingyenes Mi maradunk! AWZ, Download e-könyvet Mi maradunk! iPad , ingyenes Mi maradunk! DJVU, Download Mi maradunk! e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mi maradunk! DVD, olvas Mi maradunk! TXT, Book Mi maradunk! letöltések DJVU, Mi maradunk! letöltések könyvet ingyenes, Mi maradunk! letöltések könyvet pdf ingyenes, Mi maradunk! pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mi maradunk! pdf ingyenes, Mi maradunk! letöltések könyvet epub ingyenes, Mi maradunk! ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply