Mit jelent? letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A szótár jellege: A Mit jelent? egynyelvű értelmező szótár, megmagyarázza, értelmezi a szavakat. A címszók legtöbbje elavulóban lévő, ma már a mindennapi beszédben nem használatos. Jelentésük a mai magyar beszélők, elsősorban a fiatalok számára általában nem világos, pontos használati körük elhomályosult, egy mára már eltűnt világ, régi kultúra nyelvi lenyomatai.

A szótár célja: A kötet a kiveszőben, eltűnőben lévő szavak leltározásával, szótárba foglalásával hidat teremt a ma embere és a hajdanvolt emberek világa és kultúrája között.

A szótár tartalma: A kézikönyv összesen 3200 lexikai egységnek adja meg az értelmét, jelentését. A szócikkek mellett 18 táblázat, keretes rész is található benne, ezek valamely szempontból összetartozó szavak csoportját tartalmazzák. A szöveges magyarázatok mellett 102 vonalas rajz is szemlélteti a szavak jelentését.

A szótár szerkezete: A szótári rész a szócikkeket témakörökbe rendezve adja közre. A 40 nagyobb tematikus csoporton belül összességében 123 alcsoportra osztja a tárgyalt szavakat, melyeket a kötet végén található szómutató ábécérendben sorol fel, megadva, hogy az adott címszó a szótárban hányadik oldalon van kifejtve.

A szótár célközönsége és felhasználása: A kötetet elsősorban a mai tanulóifjúság, azaz az 5-12. osztályos diákok forgathatják haszonnal. Könnyed, közérthető stílusa miatt a magyarórákon kívül hatékonyan használható más tanórákon is, pl. történelemórán. Fontos segédeszköze az anyanyelvi szókincsbővítésnek és a magyar nyelvi kompetencia fejlesztésének.

A szerző: Daniss Győző beleépítette a szótárba több évtizedes újságírói pályája ismereteit, nem utolsósorban pedig szülőként és nagyszülőként szerzett élményeit, tapasztalatait is.

A kiadó: A Mit jelent? szótárt a TINTA Könyvkiadó, a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója adja közre. A kiadó magas színvonalú szótárait számos díjjal tüntették ki: MTA Kiváló Magyar Szótár, Budai Díj, Pro Cultura Díj, Fitz József-díj.

TINTA szótárak sorozat 3. tagja.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Mit jelent? ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mit jelent? ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  408
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  672 gr
  ISBN:
  9789634090779
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2693560 / 1163242
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Mit jelent? ebook, könyvet Mit jelent? FB2, Download Mit jelent? PDF , Download Mit jelent? MOBI, Online Mit jelent? könyvet, ingyenes letöltések Mit jelent? IPhone, Online könyvet Mit jelent? PDF, ingyenes Mit jelent? DJVU, ingyenes letöltések Mit jelent? TXT, letöltések Mit jelent? RTF, Online Mit jelent? FB2 , e-könyvet Mit jelent? letöltések TXT, ingyenes Mit jelent? letöltések könyvet, e-könyvet Mit jelent? download MOBI, letöltések Mit jelent? IPad, olvas Mit jelent? MOBI, olvas Mit jelent? DOC, ingyenes Mit jelent? AWZ, Download e-könyvet Mit jelent? iPad , ingyenes Mit jelent? DJVU, Download Mit jelent? e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mit jelent? DVD, olvas Mit jelent? TXT, Book Mit jelent? letöltések DJVU, Mit jelent? letöltések könyvet ingyenes, Mit jelent? letöltések könyvet pdf ingyenes, Mit jelent? pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mit jelent? pdf ingyenes, Mit jelent? letöltések könyvet epub ingyenes, Mit jelent? ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply