Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A könyv hősei aktív, cselekvő, azaz "modern" nők, akik olykor tiltások, nehézségek ellenére értek el sikert egy olyan korban, amikor a társadalmi modernizáció lelassult, és amely erősen a férfiaknak kedvezett, inkább az ő érvényesülésüket segítette. A szerzők megközelítésében a hangsúly azonban nem annyira az állam és a kormányok törekvéseire helyeződik, noha Klebelsberg Kunó és Hóman Bálint eltérő "nőpolitikáját" is bemutatják. Inkább arra hívják fel a figyelmet, hogy a feministákon és a tömegkultúra normái szerint élő nőkön kívül a konzervatív világnézetű nők egyre nagyobb csoportjai akartak emancipálódni, a férfiakéval egyenlő jogokat kivívni egy keresztény-nemzetinek nevezett időszakban. E "konzervatív feminista" és más felfogású nők között ügyvédtől az állatorvosig, újságírótól a gyógyszerészig és filozófustól az országgyűlési képviselőig sok elfeledett nő található. A kötet a Horthy-kor nőtörténetének keresztmetszetét adja. Vizsgálja az első világháború hatásait az emancipáció folyamatában, és részletesen tárgyalja a korszakban zajló heves vitákat a "jó" és a "rossz" nőről, amelyekben ilyen kérdések vetődtek fel: milyen a nőies nő? Vajon elveszíti-e nőiességét a nő, ha egyetemre jár? Képes-e egyáltalán egy fiatal lány egyetemen tanulni, azaz elég okos-e egy nő ahhoz, hogy orvosnak vagy akár tudósnak álljon? A könyv alapos áttekintést nyújt a nők közép- és felsőfokú oktatásának helyzetéről, az értelmiségi nők munkavállalásának tendenciáiról és a nők nyilvánosságban történő – egyesületek, média, politika – egyre erőteljesebb megjelenéséről.
PAPP BARBARA (PhD) az Eötvös Loránd Tudományegyetem Történeti Intézete Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékén tudományos ösztöndíjas. Monográfiája: A kaszáskeresztesek és Dévaványa: kálvinizmus, "szekta", lázadás (2014).
SIPOS BALÁZS (PhD) az Eötvös Loránd Tudományegyetem Történeti Intézetének habilitált docense, az egyetem Nőtörténeti Kutatóközpontjának vezetője. Monográfiái: A politikai újságírás mint hivatás (2005), Média és demokrácia Magyarországon (2010), Sajtó és hatalom a Horthy-korszakban (2011).A Könyv Magyarul!


Letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  340
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  696 gr
  ISBN:
  9789633383995
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2705551 / 1168595
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Modern, diplomás nők a Horthy-korban ebook, könyvet Modern, diplomás nők a Horthy-korban FB2, Download Modern, diplomás nők a Horthy-korban PDF , Download Modern, diplomás nők a Horthy-korban MOBI, Online Modern, diplomás nők a Horthy-korban könyvet, ingyenes letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban IPhone, Online könyvet Modern, diplomás nők a Horthy-korban PDF, ingyenes Modern, diplomás nők a Horthy-korban DJVU, ingyenes letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban TXT, letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban RTF, Online Modern, diplomás nők a Horthy-korban FB2 , e-könyvet Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltések TXT, ingyenes Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltések könyvet, e-könyvet Modern, diplomás nők a Horthy-korban download MOBI, letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban IPad, olvas Modern, diplomás nők a Horthy-korban MOBI, olvas Modern, diplomás nők a Horthy-korban DOC, ingyenes Modern, diplomás nők a Horthy-korban AWZ, Download e-könyvet Modern, diplomás nők a Horthy-korban iPad , ingyenes Modern, diplomás nők a Horthy-korban DJVU, Download Modern, diplomás nők a Horthy-korban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Modern, diplomás nők a Horthy-korban DVD, olvas Modern, diplomás nők a Horthy-korban TXT, Book Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltések DJVU, Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltések könyvet ingyenes, Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltések könyvet pdf ingyenes, Modern, diplomás nők a Horthy-korban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Modern, diplomás nők a Horthy-korban pdf ingyenes, Modern, diplomás nők a Horthy-korban letöltések könyvet epub ingyenes, Modern, diplomás nők a Horthy-korban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply