Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A szerző Budapesten született. Zsidó iskolában és jesívában nevelkedett. 1949-ben allijázott Izraelbe. Jesívában tanult, katonai szolgálatot teljesített. 1954-től újságíró. A Mááriv, A Hét Tükre és az Allgemeiner Yournal(New York, jiddis) belső munkatársa; a Magyar Hírlap izraeli tudósítója. Több héber nyelvű könyv szerzője. Nős, 3 gyerek, 11 unoka (egyelőre). A lubavitsi mozgalom elkötelezett híve. “E sorok írója egy ideig abban a hiedelemben élt, hogy ő magyar. Azután azt hitte, hogy ő zsidó. Ma tudja, hogy ő az. Zsidóságára először a nyilas tornatanár hívta fel a figyelmét, de tudatossá ez csak akkor vált, amikor néhány évtizeddel később véletlenül lapozgatni kezdett N. Kraus Ősi forrás sorozatának egyik könyvében. Azóta sem tudom ezt alapozgatást abbahagyni. N. Kraus magyar nyelvű beszámolója a zsidó hittudomány számtalan forrásáról megdöbbentően és hihetetlenül érdekes… A magyar olvasók ez alkalommal az Ősi forrás ötödik kötetét tartják a kezükben. Akinek sietős dolga van, ne kezdje el olvasni. El fog késni…” (Ephraim Kishon – Kishont Ferenc előszavából). ” N. Kraus az író,a tudós, a haszid tudományok kiváló ismerője és hű követője, nagyszerű szolgálatot tesz a magyar nyelvű zsidóságnak… legújabb műve: Mózes öt könyve – A haszid folkór tükrében megjelentetésével… Sok sikert kívánok ehhez a könyvéhez…” (Joel Alon, Izrael magyarországi nagykövete előszavából). ” N. Kraus e legújabb műve reflektorfénnyel árasztja el a hazid legendák tükrében a Tóra, Mózes öt könyvében lefektetett, az élet minden területét felölelő hit, tudomány, történelem… örökérvényű eszmevilágát” (Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ és a BZSH üv. igazgatójának előszavából). “Jelen művében… N. Kraus nem bocsátkozik ismétlésekbe, hanem a bibliai szöveg átértelmezését, a gyakorlati életből vett példákra alkalmazását hozza… az ősi tanítás ilyenformán elevenebb alakot ölt, az olvasóban a lüktető élet érzését kelti… Más előnye is van az új szidra-sorozatnak: az olvasó megtanulja, hogy a Szentírásnak nemcsak objektív… tárgyilagos értelme van (pesát)… hanem azt is, mi az üzenete a számunkra” (Dr. Zvi Moskovits, a könyv szaklektorának előszavából). “…az asszimiláció megállítását; a zsidó öntudat kisarjadását a szellemi romokon – ezt próbálja ez a könyv, ezek a könyvek elérni. Sziszifuszi munka, szinte reménytelem, kilátástalan, de nincs felmentés alóla.” (a szerző előszavából)A Könyv Magyarul!


Letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  jó állapotú antikvár könyv
  Kiadó:
  Akadémiai Kiadó
  Oldalak száma:
  369
  Kötés:
  papír / puha kötés
  Súly:
  400 gr
  ISBN:
  0489002533455
  Kiadás éve:
  1995
  Árukód:
  SL#2102636872  TAGS:
  Online Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében ebook, könyvet Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében FB2, Download Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében PDF , Download Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében MOBI, Online Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében könyvet, ingyenes letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében IPhone, Online könyvet Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében PDF, ingyenes Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében DJVU, ingyenes letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében TXT, letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében RTF, Online Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében FB2 , e-könyvet Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltések TXT, ingyenes Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltések könyvet, e-könyvet Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében download MOBI, letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében IPad, olvas Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében MOBI, olvas Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében DOC, ingyenes Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében AWZ, Download e-könyvet Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében iPad , ingyenes Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében DJVU, Download Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében DVD, olvas Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében TXT, Book Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltések DJVU, Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltések könyvet ingyenes, Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltések könyvet pdf ingyenes, Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében pdf ingyenes, Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében letöltések könyvet epub ingyenes, Mózes öt könyve – A haszid folklór tükrében ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply