Nehéz idők letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A hajdani Hazafias Könyvtár sorozatban megjelent Gaál-kötet a magyar történelmi múlt viszontagságait adja vissza a történelmi kataklizmák tükrében. Az 1895-ben először megjelent Nehéz idők a török korszak hétköznapjaiba enged bepillantást a szerzőtől megszokott mesélőkedvvel és történeti hűséggel. A formai keret adott volt, hiszen a Hazafias Könyvtár hatodik köteteként egy sorozat részéről van szó, azt azonban tudni kell, hogy a sorozat harmadik, ötödik kötete is Gaál összeállítása (Hunyadiak, Siralmas Erdély), de közreműködött számos további válogatásban is. A keret azonban nem szab gátat a Szerző mesélőkedvének, csupán korszakolásra szolgál, jelesül a Nehéz idők esetében a Mohács utáni zűrzavaros időszak történelmi köntösében bontakozik ki a majd három tucat elbeszélés. Térbeli keret: a széthulló Magyarország, Buda megszállása, az önállóságra kényszerített Erdélyi Fejedelemség megszületésének körülményei, a török hódoltság berendezkedése, a Tisza mente adok-kapok területváltozásai. A történelmi szöveten finom legendahagyomány tükröződik, a korszakból fennmaradt vitézlegendák és hőstörténetek (Karácsony György, a fekete ember legendája, aki úton-útfélen prédikálta, hogy Magyarországot Isten segítségével, fegyver ereje nélkül felszabadítja a pogány-török iga alól, végül Debrecen piacán szép ünnepélyességgel lefejezték; vagy Pogány Bonaventura hőstettei 1551-ig, amikor elesett Temesvárnál) szálai bravúrosan és természetesen épülnek be az elbeszélésekbe, minek folytán az olvasó a történelmi események között találja magát, s szinte drukkol Balassi Menyhártnak vagy Bebek Ferencnek, ahogy szemtanúja az Izabella és Ferdinánd közötti hatalmi harcnak, amikor is eldőlt Erdély sorsa. A Nehéz idők tehát, a sorozathoz hűen, hiteles történelmi pillanatfelvétel egy korszakról, Gaál szavaival élve szomorú időknek szomorú története, Királyhágón innen és Királyhágón túl. A könyv emberöltőnyi feledéshomályból mutatkozik be az újabb olvasógeneráció(k)nak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Nehéz idők ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nehéz idők ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  176
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  310 gr
  ISBN:
  9786155180477
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2227311 / 1081775  TAGS:
  Online Nehéz idők ebook, könyvet Nehéz idők FB2, Download Nehéz idők PDF , Download Nehéz idők MOBI, Online Nehéz idők könyvet, ingyenes letöltések Nehéz idők IPhone, Online könyvet Nehéz idők PDF, ingyenes Nehéz idők DJVU, ingyenes letöltések Nehéz idők TXT, letöltések Nehéz idők RTF, Online Nehéz idők FB2 , e-könyvet Nehéz idők letöltések TXT, ingyenes Nehéz idők letöltések könyvet, e-könyvet Nehéz idők download MOBI, letöltések Nehéz idők IPad, olvas Nehéz idők MOBI, olvas Nehéz idők DOC, ingyenes Nehéz idők AWZ, Download e-könyvet Nehéz idők iPad , ingyenes Nehéz idők DJVU, Download Nehéz idők e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nehéz idők DVD, olvas Nehéz idők TXT, Book Nehéz idők letöltések DJVU, Nehéz idők letöltések könyvet ingyenes, Nehéz idők letöltések könyvet pdf ingyenes, Nehéz idők pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nehéz idők pdf ingyenes, Nehéz idők letöltések könyvet epub ingyenes, Nehéz idők ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply