Nemzetközi gazdaságtan I. letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A kétkötetes mű első kötete a nemzetközi kereskedelem és versenyképesség; a második kötet pedig a nemzetközi pénzügyek, és a nyitott gazdaság makroökonómiájának kérdéseivel foglalkozik.

A könyvben a standard elméleti ismeretanyag bemutatásán kívül feldolgozásra kerültek a korszerűbb irodalmak és statisztikai adatok is, amit számos esettanulmány fűszerez.

A két könyv a nemzetközi gazdaságtan főbb témaköreit mutatja be önálló fejezetekben.
Ezek az általános gyakorlatnak megfelelően két nagy csoportra oszthatók. Az első kötet a nemzetközi kereskedelem és versenyképesség; a második kötet pedig a nemzetközi pénzügyek, és a nyitott gazdaság makroökonómiájának kérdéseivel foglalkozik.
Részleteit tekintve az egyes fejezetekben az alábbi témák kerülnek bemutatásra.
Az első fejezet a nemzetközi gazdaságtan tárgyát, jelentőségét mutatja be. Ebben megtudhatjuk, hogy a nemzetközi gazdaságtan, mint tudomány szerepe különösen felértékelődik napjainkban, amikor a globalizáció felerősödése révén az egyes országok közötti gazdasági kapcsolatok is fokozatosan erősödnek. Ezzel együtt megjelenik egy erősödő függőség is az egyes nemzetek, sőt világrészek viszonylatában. Továbbá kiderül az is, hogy a makroökonómiából megismert zárt gazdasággal szemben a nyitott gazdaság milyen sajátosságokkal bír, és milyen tanulságokat hordoz magában.
A második fejezetben a nemzetközi gazdaságtan történetének fontosabb iskolái és személyei kerülnek bemutatásra a napjainkig.
A harmadik nagyobb lélegzetvételű fejezet első részében a nemzetközi munkamegosztással és annak kritikájával kapcsolatos gondolatok kerülnek ismertetésre. A fejezet második részében pedig a nemzetközi kereskedelem elméleteivel ismerkedhetünk meg. A fejezet ezután külön tárgyalja az ún. ágazaton belüli kereskedelmet, melynek jelentősége igen csak megnőtt az elmúlt évtizedekben.
A negyedik fejezet a nemzetközi kereskedelempolitika kérdéskörét tárgyalja. A szabad kereskedelemmel szemben mind a mai napig igen erősen tartja magát az a nézet, hogy a nemzetközi kereskedelemben az államnak aktív szerepet kell vállalnia, elsősorban a belső piac védelme és az export ösztönzése érdekében. Tételesen bemutatásra kerülnek a protekcionizmus eszközei és azok hatásai.
Az ötödik fejezet a nemzetközi versenyképesség címet viseli. Ebben a fejezetben számos a nemzetközi versenyképességgel kapcsolatos elméleti összefüggés, mérési és összehasonlítási lehetőség kerül bemutatásra.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  188
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  330 gr
  ISBN:
  9789636383763
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2218202 / 1074233
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Nemzetközi gazdaságtan I. ebook, könyvet Nemzetközi gazdaságtan I. FB2, Download Nemzetközi gazdaságtan I. PDF , Download Nemzetközi gazdaságtan I. MOBI, Online Nemzetközi gazdaságtan I. könyvet, ingyenes letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. IPhone, Online könyvet Nemzetközi gazdaságtan I. PDF, ingyenes Nemzetközi gazdaságtan I. DJVU, ingyenes letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. TXT, letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. RTF, Online Nemzetközi gazdaságtan I. FB2 , e-könyvet Nemzetközi gazdaságtan I. letöltések TXT, ingyenes Nemzetközi gazdaságtan I. letöltések könyvet, e-könyvet Nemzetközi gazdaságtan I. download MOBI, letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. IPad, olvas Nemzetközi gazdaságtan I. MOBI, olvas Nemzetközi gazdaságtan I. DOC, ingyenes Nemzetközi gazdaságtan I. AWZ, Download e-könyvet Nemzetközi gazdaságtan I. iPad , ingyenes Nemzetközi gazdaságtan I. DJVU, Download Nemzetközi gazdaságtan I. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nemzetközi gazdaságtan I. DVD, olvas Nemzetközi gazdaságtan I. TXT, Book Nemzetközi gazdaságtan I. letöltések DJVU, Nemzetközi gazdaságtan I. letöltések könyvet ingyenes, Nemzetközi gazdaságtan I. letöltések könyvet pdf ingyenes, Nemzetközi gazdaságtan I. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nemzetközi gazdaságtan I. pdf ingyenes, Nemzetközi gazdaságtan I. letöltések könyvet epub ingyenes, Nemzetközi gazdaságtan I. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply