Nők a tudományban határok nélkül letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A tudomány legmagasabb szintjein a nők éppúgy alulreprezentáltak, mint a társadalom egyéb területein. Hargittai Magdolna ennek is utánajárt, amikor az elmúlt két évtized során számos kiemelkedő női fizikussal, kémikussal, orvosbiológussal, a modern technológia kutatóival és más területek képviselőivel beszélgetett. A jelen könyv hatvan beszélgetésen keresztül követi nyomon a női tudósok pályáját, felfedezéseit, dilemmáit, nehézségeit és sikereit. A szerző taglalja, hogy milyen akadályok nehezítik azt, hogy a kutató nők élre kerüljenek, vezető tudományos tisztségeket nyerjenek el és hogy segítséget kapjanak abban, hogy a család vagy tudomány közötti választás helyett a család és tudomány együttesen érvényesülhessen életükben.

A könyv eredetileg a tekintélyes Oxford University Press kiadásában angolul jelent meg New Yorkban. Három részben tárgyalja a négy kontinens 17 országában élő tudós nők tapasztalatait, amelyeket a szerző mértéktartó és előremutató következtetéseivel egészít ki. Az egyik rész az együtt dolgozó házaspárok tapasztalatain keresztül mutatja be, hogy a közös munka öröme mellett ez a felállás" sok frusztrációval is járhat. Külön rész foglalkozik azokkal a sikeres női tudósokkal, akik tudományos sikereik teljében magas vezetői beosztásba kerültek. Érdekessége a könyvnek, hogy Indiában, Japánban, Oroszországban és Törökországban dolgozó női tudósok is szerepelnek benne, akikről ritkán hallani.

"Hargittai Magdolna inspiráló történeteket oszt meg velünk olyan nőkről, akik ügyüket sikerre vitték. Ez a különböző kultúrákon bátran átívelő könyv olyan női tudósokkal ismertet meg bennünket, akik képesek voltak életükben egyensúlyt teremteni, és akik rászolgáltak mélységes tiszteletünkre."
Roald Hoffman, kémiai Nobel-díjas, a Cornell Egyetem irodalmi tanulmányok professzor emeritusa

"Ezt a könyvet mindenkinek kötelező elolvasni, aki érdeklődik a világszerte egyre több kiváló női tudós iránt. Hargittai Magdolna, aki maga is kiemelkedő kutató, az Egyesült Államokban, Európában, Oroszországban, Törökországban és Indiában interjúvolt meg több mint egy évtizeden keresztül sok, a legkülönbözőbb területeken dolgozó tudóst. Az eredmény egy páratlan bepillantás sok nagyszerű pálya kulisszatitkaiba, tudományos jelentőségükbe és abba, hogy milyen sikeres vezetőnek lenni."
Brian Uzzi, a vezetéstudomány kiemelt Richard L. Thomas professzora, Northwestern Egyetem

"Hargittai Magdolna egy kincsesládikát öntött elénk. A kincsek a természettudományokat művelő nők a világ négy kontinenséről, akik szakmájuk legmagasabb csúcsaira jutottak el. Nobel-díjas, akadémikus, professzor, egyetemi rektor, akik között sok más mellett van csillagász, entomológus, fizikus, kémikus, kutatóorvos és matematikus. Az általános tanulságok levonását a szerző szociológus lányára hagyja. Ő csak mesél. A neves amerikai egyetem nem bírja elviselni, hogy a kutató rendszeresen fél órát késik, mert másképp nem tudja reggelenként útnak indítani a négy gyerekét. A kaukázusi volt szovjet tagállamban a professzor asszony otthon csak főz és tálal, a tradíciók okán azonban az asztalhoz nem ül le meghívott vendégeivel. Eddig is tudtuk, hogy minden dolgozó" nő a világ minden országában találkozik előítéletekkel, diszkriminációval, a nők lenézésével, háttérbe szorításával. Mindenütt meg kell küzdenie a munka és a családi élet, gyereknevelés összeegyeztetésével. Hargittai Magdi interjúiból most azt tudjuk meg, hogy mindez a Nobel-díj árnyékában jottányival sincs másképp. Beszélgetőpartnerei a kivételes tehetség és hivatásszeretet okán mindeme nehézségekkel megküzdve kivételes teljesítményt nyújtottak. A csoda az, hogy bár többnyire megkésetten vagy részlegesen, de kivételes elismeréshez is jutottak. Mindezt nem egy harcos feminista mondja. Hargittai Magdolna maga is nemzetközileg elismert kémikus, akadémikus, kutató-professzor. Másfél évtizede folytatja tárgyszerű és mindig empatikus beszélgetéseit, hogy megmutassa a tudós nők" életének szépségeit és nehézségeit."
Ferge Zsuzsa, szociológus akadémikus, professzor emerita az Eötvös Loránd Tudományegyetemen
A Könyv Magyarul!


Letöltések Nők a tudományban határok nélkül ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nők a tudományban határok nélkül ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  412
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  812 gr
  ISBN:
  9789630596411
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2651596 / 1152455
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Nők a tudományban határok nélkül ebook, könyvet Nők a tudományban határok nélkül FB2, Download Nők a tudományban határok nélkül PDF , Download Nők a tudományban határok nélkül MOBI, Online Nők a tudományban határok nélkül könyvet, ingyenes letöltések Nők a tudományban határok nélkül IPhone, Online könyvet Nők a tudományban határok nélkül PDF, ingyenes Nők a tudományban határok nélkül DJVU, ingyenes letöltések Nők a tudományban határok nélkül TXT, letöltések Nők a tudományban határok nélkül RTF, Online Nők a tudományban határok nélkül FB2 , e-könyvet Nők a tudományban határok nélkül letöltések TXT, ingyenes Nők a tudományban határok nélkül letöltések könyvet, e-könyvet Nők a tudományban határok nélkül download MOBI, letöltések Nők a tudományban határok nélkül IPad, olvas Nők a tudományban határok nélkül MOBI, olvas Nők a tudományban határok nélkül DOC, ingyenes Nők a tudományban határok nélkül AWZ, Download e-könyvet Nők a tudományban határok nélkül iPad , ingyenes Nők a tudományban határok nélkül DJVU, Download Nők a tudományban határok nélkül e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nők a tudományban határok nélkül DVD, olvas Nők a tudományban határok nélkül TXT, Book Nők a tudományban határok nélkül letöltések DJVU, Nők a tudományban határok nélkül letöltések könyvet ingyenes, Nők a tudományban határok nélkül letöltések könyvet pdf ingyenes, Nők a tudományban határok nélkül pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nők a tudományban határok nélkül pdf ingyenes, Nők a tudományban határok nélkül letöltések könyvet epub ingyenes, Nők a tudományban határok nélkül ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply