Növénynevek enciklopédiája letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A növények életünk fontos részét alkotják. Táplálékul szolgálnak, gyógyászati célra használjuk őket, nélkülözhetetlenek az iparban, sőt lakásunk, kertünk díszei is lehetnek. A Növénynevek enciklopédiája 760 szócikkében 1030 növénynév eredetét, etimológiáját ismerteti, és összefoglalja a növényről a legfontosabb tudnivalókat. A szócikk élén a vastag betűs növénynevek mellett rövid leírásuk szerepel, majd a növénynév latin megfelelője. A következő részből megtudhatjuk, mikor jelenik meg a növénynév nyelvünkben, mely fontosabb növénytani munkák és szótárak említik, és hogyan jött létre magyar, illetve latin szaknyelvi alakja. Számos vidékünk népnyelvi elnevezéseiről tájékozódhatunk, így például a búzavirág neve néhol kékvirág, égi virág vagy imola. A szócikk középső része ismerteti a növény kultúrtörténetét, elterjedésének útját, továbbá bemutatja gazdasági jelentőségét is. Az általános tudnivalók mellett, miszerint a bors Keletről származó fűszer, a len pedig az emberiség egyik legrégebben termesztett növénye, számos érdekességről olvashatunk. Megtudhatjuk, hogy a kávét valójában a kecskék szokatlan viselkedése nyomán fedezték fel, a ma néptápláléknak számító burgonyát eleinte még ingyen sem akarták elvinni, vagy a komlót a IX. századtól használják fel a serfőzésben. A szerző több esetben utal azokra a szépirodalmi alkotásokra is, amelyekben az adott növény szerepel. A szócikk befejező része a növény élettani hatását ismerteti. Így például gyógyászati célra használják a csodabogyót erős gyulladáscsökkentő, érszűkítő tulajdonsága miatt. A legenda szerint Marcus Aurelius hadseregét nadragulyával mérgezték meg. A padlizsán nemcsak sokféleképpen elkészíthető étel, hanem alacsony kalóriaértéke miatt fogyókúrás étrend részét képezheti. A néphit szerint afrodiziákum az ananász és a koriander mellett a napraforgó, a spárga, sőt a zeller is. A kötetet ajánljuk mindazoknak, akik többet szeretnének megtudni a növények nevéről és magukról a növényekről. Hasznos ismeretanyagot jelent a botanikusok és a nyelvészek számára is. Rácz János nyelvész a magyar növénynévkutatás elismert szakembere, rendszeresen jelennek meg cikkei a Magyar Nyelvőrben, számos szakkönyv szerzője, több évtizedes kutatómunkájának eredményét foglalja össze a Növénynevek enciklopédiájában.A Könyv Magyarul!


Letöltések Növénynevek enciklopédiája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Növénynevek enciklopédiája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  812
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  1450 gr
  ISBN:
  9789639902404
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2210209 / 1066386
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Növénynevek enciklopédiája ebook, könyvet Növénynevek enciklopédiája FB2, Download Növénynevek enciklopédiája PDF , Download Növénynevek enciklopédiája MOBI, Online Növénynevek enciklopédiája könyvet, ingyenes letöltések Növénynevek enciklopédiája IPhone, Online könyvet Növénynevek enciklopédiája PDF, ingyenes Növénynevek enciklopédiája DJVU, ingyenes letöltések Növénynevek enciklopédiája TXT, letöltések Növénynevek enciklopédiája RTF, Online Növénynevek enciklopédiája FB2 , e-könyvet Növénynevek enciklopédiája letöltések TXT, ingyenes Növénynevek enciklopédiája letöltések könyvet, e-könyvet Növénynevek enciklopédiája download MOBI, letöltések Növénynevek enciklopédiája IPad, olvas Növénynevek enciklopédiája MOBI, olvas Növénynevek enciklopédiája DOC, ingyenes Növénynevek enciklopédiája AWZ, Download e-könyvet Növénynevek enciklopédiája iPad , ingyenes Növénynevek enciklopédiája DJVU, Download Növénynevek enciklopédiája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Növénynevek enciklopédiája DVD, olvas Növénynevek enciklopédiája TXT, Book Növénynevek enciklopédiája letöltések DJVU, Növénynevek enciklopédiája letöltések könyvet ingyenes, Növénynevek enciklopédiája letöltések könyvet pdf ingyenes, Növénynevek enciklopédiája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Növénynevek enciklopédiája pdf ingyenes, Növénynevek enciklopédiája letöltések könyvet epub ingyenes, Növénynevek enciklopédiája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply