Nyelvjárástani munkafüzet letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A kiadvány a nyelvjárástani ismeretek tanításához kínál eltérő nehézségű, változatos, nemcsak szókincsbővítő, hanem aktuális elméleti ismereteket átadó és különböző kompetenciaterületeket fejlesztő gyakorlatokat is a felső tagozatos, illetve a középiskolás tanulók számára.

A munkafüzet egyrészt bepillantást nyújt a hagyományos paraszti kultúra világába, találkozunk annak – a fiatalok többsége számára ma már szinte ismeretlen – munkafolyamataival és eszközeivel, sajátos világképével, a köznyelvi szókészlettel nem jelölt szabadidős tevékenységeivel, ételekkel, külső és belső emberi

tulajdonságokkal. Másrészt tudatosabb nyelvhasználókká teszi a tanulókat: indirekt módon vezet rá a Nemzeti alaptantervben is hangsúlyozott szociolingvisztikai, többnormájú szemléletre, és nevel ezáltal egy elfogadóbb attitűdre.

A sokszínű, játékos feladatok között sok irányul a grammatikai ismeretek tájszavakon keresztül történő elmélyítésére, de a szótárhasználati, a szövegértési és a szövegalkotási készség fejlesztésére is: hol egy ,,magyaros" étterem menüjét kell megtervezni, vagy dobókocka segítségével történetet rögtönözni, hol családi interjú vagy érvelő fogalmazás készítése a feladat. Az utolsó fejezet a tanulók önreflexióra késztetésével kínál megoldást a regionális eredetű helyesírási hibák csökkentésére.

A munkafüzet végén megtalálhatók a feladatok megoldásai, ezért mind az önálló, mind az iskolai munkára alkalmas.

Parapatics Andrea a Pannon Egyetem oktatója, a tapolcai Batsányi János Gimnázium magyartanáraként pedig egy évtizedes közoktatási tapasztalattal is rendelkezik. Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat egyik alapító szerkesztőségi tagja. Az MTA-ELTE Geolingvisztikai kutatócsoport tagjaként a magyar nyelvterület több tucat kutatópontján készített szövegfelvételeket és interjúkat. A TINTA Könyvkiadónál 2008-ban megjelent Szlengszótára óta is rendszeresen publikál szociolingvisztikai, dialektológiai és anyanyelv-pedagógiai tanulmányokat.

Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek sorozat 12. tagja.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Nyelvjárástani munkafüzet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nyelvjárástani munkafüzet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  48
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  104 gr
  ISBN:
  9789634091288
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2018
  Commodity code:
  2713808 / 1174035
  Series:


  TAGS:
  Online Nyelvjárástani munkafüzet ebook, könyvet Nyelvjárástani munkafüzet FB2, Download Nyelvjárástani munkafüzet PDF , Download Nyelvjárástani munkafüzet MOBI, Online Nyelvjárástani munkafüzet könyvet, ingyenes letöltések Nyelvjárástani munkafüzet IPhone, Online könyvet Nyelvjárástani munkafüzet PDF, ingyenes Nyelvjárástani munkafüzet DJVU, ingyenes letöltések Nyelvjárástani munkafüzet TXT, letöltések Nyelvjárástani munkafüzet RTF, Online Nyelvjárástani munkafüzet FB2 , e-könyvet Nyelvjárástani munkafüzet letöltések TXT, ingyenes Nyelvjárástani munkafüzet letöltések könyvet, e-könyvet Nyelvjárástani munkafüzet download MOBI, letöltések Nyelvjárástani munkafüzet IPad, olvas Nyelvjárástani munkafüzet MOBI, olvas Nyelvjárástani munkafüzet DOC, ingyenes Nyelvjárástani munkafüzet AWZ, Download e-könyvet Nyelvjárástani munkafüzet iPad , ingyenes Nyelvjárástani munkafüzet DJVU, Download Nyelvjárástani munkafüzet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nyelvjárástani munkafüzet DVD, olvas Nyelvjárástani munkafüzet TXT, Book Nyelvjárástani munkafüzet letöltések DJVU, Nyelvjárástani munkafüzet letöltések könyvet ingyenes, Nyelvjárástani munkafüzet letöltések könyvet pdf ingyenes, Nyelvjárástani munkafüzet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nyelvjárástani munkafüzet pdf ingyenes, Nyelvjárástani munkafüzet letöltések könyvet epub ingyenes, Nyelvjárástani munkafüzet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply