Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Szorgalmas, munkás év volt Szolnokon az 1934-es esztendő. Mindenkinek másért emlékezetes. Van, aki a gazdasági válság enyhülését ünnepelte ekkor, van, aki a frissen felavatott Verseghy-szobrot, a templomok kéthetes díszvilágítását, az eltűnő hepehupákat az utakon, a terjeszkedő selyem aszfaltot. Ha Nagy Lajos "leszólta" is a várost ekkor megjelent írásában, s a helyi újságok az év legnagyobb szolnoki művészeti eseményének az utazó orosz Kék Madár kabaré itteni bemutatkozását tartották, a város a kulturális élet terén döntő lépések előtt állt. Az igazi, apró gyöngyök, értékek nem a föld alól kerültek elő, ahol Chiovini Ferenc és Pólya Tibor festőművész ez évben elszántan keresték az egykori szolnoki vár kazamatájának, kincseinek képében, nálunk "ily regényes dolgok nem történnek…", hanem a felszínen, szinte észrevétlenül, olyan szolnokias, hétköznapi módon következtek be. Egyszer csak voltak, üzemeltek mind a könyvtár, mind a múzeum képében. Szorgos, sokéves munka gyümölcseként állt ez elő, az itt lakók szinte alig vették észre, mert rohantak a piros autóbusz után, mely a Vármegyeház és a vasútállomás között már rendszeresen közlekedett. Keresték az igazán jó, tartós cipőt, mit Szolnokon csakis a Triznya készített a Baross utcában, s élvezték a Varga könyvkereskedő Gorove utcai boltját, hol – diákok, szülők figyelem! – a tankönyveket nemcsak venni, de eladni, sőt cserélni is lehetett. Nem, azt igazán nem mondhatom, hogy mindezt a miliőt felkavarta és megrázta volna a tény, vagy nevezzük inkább ESEMÉNYnek, így, végig nagy betűkkel, hogy dr. Balogh Béla egyetemi magántanár vezetésével a Szolnoki Könyvtár és Múzeum Egyesület novemberben megnyitotta 5700 kötetes kölcsönkönyvtárát, a Táncsics utcában az alagsori szuterénhelyiségben létrehozta a múzeumi gyűjtőhelyet. De az esemény megtörtén immáron hetven éve. Ha elnézem az azóta megtett utat, megállapíthatom, hogy a térkép csalóka, megtévesztő. Hosszabb az út a Táncsics utcától a Kossuth térig, a szuteréntől a Magyar Király Szállóig, mint ahogy a vázrajz mutatja. Könyvünk erről a hetven évről szól. Sikereinkről, fejlődésünkről, gyűjteményeink gyarapodásáról. Mondjuk ki őszintén, dicsekedni, büszkélkedni akarunk, örülni, s szeretnénk, ha más is látná, Önök is, a város is, a megye is magáénak érezhetné ezt a megtett utat.A Könyv Magyarul!


Letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Újszerű
  Méret:
  21.5 x 30 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  164
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  ISBN:
  9638574968
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:


  TAGS:
  Online Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum ebook, könyvet Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum FB2, Download Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum PDF , Download Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum MOBI, Online Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum könyvet, ingyenes letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum IPhone, Online könyvet Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum PDF, ingyenes Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum DJVU, ingyenes letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum TXT, letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum RTF, Online Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum FB2 , e-könyvet Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltések TXT, ingyenes Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltések könyvet, e-könyvet Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum download MOBI, letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum IPad, olvas Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum MOBI, olvas Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum DOC, ingyenes Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum AWZ, Download e-könyvet Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum iPad , ingyenes Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum DJVU, Download Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum DVD, olvas Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum TXT, Book Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltések DJVU, Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltések könyvet ingyenes, Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltések könyvet pdf ingyenes, Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum pdf ingyenes, Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum letöltések könyvet epub ingyenes, Nyitott kapuk – Hetvenéves a szolnoki Damjanich János Múzeum ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply