Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az idén épp kilencvenöt éve, 1918. december 11-én született Alekszandr Szolzsenyicin, és negyven évvel ezelőtt, 1973. szeptember 5-én írta meg egyik legfontosabb politikai manifesztumát, a Szovjetunió vezéreihez címzett levelét. Kötetünk ,,tétje" azonban ezen évfordulós dátumok megünneplésénél jóval nagyobb: hogyan lehet Szolzsenyicin gondolkodói életművét ,,visszavezetni" a mai magyarországi szellemi életbe? Feltételezhetjük-e egyáltalán, hogy volt olyan időszak, amikor a magyar viták szerves részét képezte, vagy legalábbis kulcsfontosságú és magától értetődő hivatkozási alap volt? Ha igen, akkor ,,melyik" Szolzsenyicin? A Gulag szigetvilág alkotója? A Nobel-díjas író? A hazájából kitoloncolt másként gondolkodó? A politikai röpiratok, vitairatok szerzője? Érdemes-e ezeket a kérdéseket épp Magyarországon feltenni, amikor életművének megítélése saját hazájában, Oroszországban is ellentmondásos? Amikor a Szolzsenyicin-viták lefolytatása helyett ,,odahaza" inkább a hallgatás jellemző?

Szolzsenyicin nagy művei és egymásnak sokszor gyökeresen ellentmondó gondolkodói kísérletei mögött van egy konstans elem, egy állandó arc: az oroszság. Saját oroszságát ő maga egyszerre tekinti politikai kinyilatkoztatásnak (ami legfőképp a kommunizmussal áll szemben), ideológiai kategóriának (ami a konzervativizmus ,,népi" válfaját teszi a hierarchia csúcsára), morális küldetésnek (ami az individualizmus összes formáját kizárja), eszmei pozíciónak (ami mindenféle nyugatos szemlélet ellenpólusa) és történelmi szerepnek…

A Szolzsenyicin különlegesen gazdag publicisztikai hagyatékából készült válogatás keretében azt mutatjuk be, mit is jelent nála az így felfogott ,,oroszság" mint komplex önkép és alkotói szemlélet, politikai és ideológusi szerep. Ám amikor az orosz hazafiság jelentéséről, meggyalázásáról vagy az orosz történelem tanulságairól beszél, az nekünk, magyaroknak is sokat mondhat – arról, hogyan találhatunk rá egy olyan egészséges hazafiságra, amely a közös szellemiségben gyökerezik, de nem kirekesztő, és új esélyt ígér… abban a világban, amely Szolzsenyicin szerint a vesztébe rohan.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  286
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  360 gr
  ISBN:
  9789630796552
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2238872 / 1093383
  Translator:


  TAGS:
  Online Orosznak lenni – vagy nem lenni? ebook, könyvet Orosznak lenni – vagy nem lenni? FB2, Download Orosznak lenni – vagy nem lenni? PDF , Download Orosznak lenni – vagy nem lenni? MOBI, Online Orosznak lenni – vagy nem lenni? könyvet, ingyenes letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? IPhone, Online könyvet Orosznak lenni – vagy nem lenni? PDF, ingyenes Orosznak lenni – vagy nem lenni? DJVU, ingyenes letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? TXT, letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? RTF, Online Orosznak lenni – vagy nem lenni? FB2 , e-könyvet Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltések TXT, ingyenes Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltések könyvet, e-könyvet Orosznak lenni – vagy nem lenni? download MOBI, letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? IPad, olvas Orosznak lenni – vagy nem lenni? MOBI, olvas Orosznak lenni – vagy nem lenni? DOC, ingyenes Orosznak lenni – vagy nem lenni? AWZ, Download e-könyvet Orosznak lenni – vagy nem lenni? iPad , ingyenes Orosznak lenni – vagy nem lenni? DJVU, Download Orosznak lenni – vagy nem lenni? e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Orosznak lenni – vagy nem lenni? DVD, olvas Orosznak lenni – vagy nem lenni? TXT, Book Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltések DJVU, Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltések könyvet ingyenes, Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltések könyvet pdf ingyenes, Orosznak lenni – vagy nem lenni? pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Orosznak lenni – vagy nem lenni? pdf ingyenes, Orosznak lenni – vagy nem lenni? letöltések könyvet epub ingyenes, Orosznak lenni – vagy nem lenni? ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply