Páncélosok a Dunántúlon letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A második világháborúban a 6. páncéloshadsereg volt Németország utolsó nagy támadó hadműveletre képes, viszonylag intakt hadserege. Amikor a kudarcba fulladt ardenneki offenzíva végén kivonták a frontról, a lehetőségekhez képest újra feltöltötték élőerővel és haditechnikai eszközökkel, és ha nem is teljesen, de visszanyerte 1944. őszi erejét. Bevethették volna a már német felségterületen a Rajna felé nyomuló nyugati szövetségesek ellen, vagy átcsoportosíthatták volna akár Sziléziába, akár a Baltikumba, akár a Visztula Hadseregcsoporthoz Berlin megközelítési útjaira a szovjetek ellen, hiszen mindenütt égetően nagy szükség volt erősítésre és ellentámadást indítani képes friss erőkre. Azonban nem így történt: Magyarországon vetették harcba a Dunántúlon végrehajtott "Tavasz ébredése" hadművelet keretében, amely a második világháború utolsó német "nagy offenzívája" volt.

A hadművelettel kapcsolatban számos kérdés vetődik fel. Mi volt a németek valódi terve ezzel a látszólag értelmetlen támadással? Mekkora szerep jutott ebben a jobb napokat látott német páncélos fegyvernemnek? Igaz-e, hogy a szovjetek az 1943-ban már bevált kurszki védelmi irányelveket alkalmazták újra? Milyen harcjárműtípusok csaptak össze a Dunától nyugatra és mekkora mennyiségben? Hogyan boldogultak az amerikai gyártmányú M4A2 harckocsik szovjet személyzettel a sokkal nehezebb német Panther és Tiger B páncélosok ellen magyar földön? Mekkora páncélosveszteségeket szenvedtek a szemben állók? Mennyire volt sikeres a szovjetek csattanós válasza, a Bécs felé indított támadó hadművelet? Hogyan alkalmazták e harcokban páncélosaikat a németek, a szovjetek, a magyarok és bolgárok?

A könyv a részletes eseménytörténet mellett többek között e kérdésekre is keresi a választ. A felek hadműveleti irataiból származó tényeket számos naplórészlet és visszaemlékezés színesíti, és még a térképvázlatok is korabeli eredeti anyagok alapján készültek. A szerző által feltárt orosz levéltári és szakirodalmi források, valamint az újabban megjelent német memoárok a téma minden korábbinál részletesebb feldolgozását tették lehetővé.

A könyv a PeKo Publishing és az Akadémiai Kiadó közös kiadásában jelenik meg.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Páncélosok a Dunántúlon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Páncélosok a Dunántúlon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  604
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  1160 gr
  ISBN:
  9789634540830
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2710549 / 1171786
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Páncélosok a Dunántúlon ebook, könyvet Páncélosok a Dunántúlon FB2, Download Páncélosok a Dunántúlon PDF , Download Páncélosok a Dunántúlon MOBI, Online Páncélosok a Dunántúlon könyvet, ingyenes letöltések Páncélosok a Dunántúlon IPhone, Online könyvet Páncélosok a Dunántúlon PDF, ingyenes Páncélosok a Dunántúlon DJVU, ingyenes letöltések Páncélosok a Dunántúlon TXT, letöltések Páncélosok a Dunántúlon RTF, Online Páncélosok a Dunántúlon FB2 , e-könyvet Páncélosok a Dunántúlon letöltések TXT, ingyenes Páncélosok a Dunántúlon letöltések könyvet, e-könyvet Páncélosok a Dunántúlon download MOBI, letöltések Páncélosok a Dunántúlon IPad, olvas Páncélosok a Dunántúlon MOBI, olvas Páncélosok a Dunántúlon DOC, ingyenes Páncélosok a Dunántúlon AWZ, Download e-könyvet Páncélosok a Dunántúlon iPad , ingyenes Páncélosok a Dunántúlon DJVU, Download Páncélosok a Dunántúlon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Páncélosok a Dunántúlon DVD, olvas Páncélosok a Dunántúlon TXT, Book Páncélosok a Dunántúlon letöltések DJVU, Páncélosok a Dunántúlon letöltések könyvet ingyenes, Páncélosok a Dunántúlon letöltések könyvet pdf ingyenes, Páncélosok a Dunántúlon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Páncélosok a Dunántúlon pdf ingyenes, Páncélosok a Dunántúlon letöltések könyvet epub ingyenes, Páncélosok a Dunántúlon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply