Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A kötet, amelyet kezében tart a Tisztelt Olvasó, egy több mint két évtizede indult program végeredményének második darabja. Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése 1992 áprilisában döntött a Pécs Története Alapítvány létesítéséről, amelynek fő feladatává tette a város múltját tudományos igénnyel és alapossággal, de közérthetően és reprezentatív formában bemutató nagymonográfia elkészítését. A szerkesztőbizottság irányításával 1993 óta folyó kutatómunka eredményeit eddig 26 konferencia, a Tanulmányok Pécs történetéből c. sorozat húsz és a Források Pécs történetéből négy kötete, továbbá más periodikákban megjelent tanulmányok révén ismerhették meg az érdeklődők. Egyaránt segíti a kutatók munkáját és a nagyközönség tájékozódását a több mint 7400 munka adatait közlő Pécs bibliográfiája 1960-2005 című kötet. A mintegy 420 előadás és több mint 6200 oldalnyi nyomtatott szöveg gazdag de még korántsem teljes tárháza a város történetéről szerezhető ismereteknek.

A Pécs története II. A püspökség alapításától a török hódításig című kötet szerzői Font Márta szerkesztő és Vonyó József főszerkesztő irányításával arra vállalkoztak, hogy bemutassák Pécs és a város mai határain belül létezett, akkor még önálló települések középkori történetét. Az időhatárok jelzik, hogy a város és térsége történetének sarkpontjai eltérnek az ország egésze tekintetében elfogadott korszakhatároktól. Pécs históriája esetében az államalapítás folyamatában a püspökség alapítása (1009) jelentette a fordulópontot, s a korszakot a város törökök által történő elfoglalása zárta le 1543-ban. A monográfia első kötetében tárgyaltakhoz képest elhelyezkedésében, nevében és kapcsolatrendszerében is új város áll előttünk, amelynek a latin Quinqueecclesiae, a német Fünfkirchen és a magyar Pécs neve egyaránt ebben az időszakban alakult ki. Külön fejezet szól a város nevének keletkezéséről, a névadás lehetséges és vélelmezhető szempontjairól. Önálló részben tárgyaljuk az 1526 és 1543 közötti évek történéseit is, mivel ebben az időszakban lényegesen eltérnek a külső körülmények a korábbi századok jellemzőitől. A kötet gerincét a második és a harmadik fejezet alkotja. A második a település egységes arculatának a kora középkor évszázadaiban történő kialakulását mutatja be, a harmadik pedig a késő középkor prosperáló gazdaságát, fejlődő társadalmát, és azt, hogy ennek nyomán miként vált kulturális központtá.
A szerzők széles összefüggéseiben, más városokkal összevetve mutatják be Pécs korabeli fejlődését, kapcsolatrendszerének alakulását. Az új tudományos eredményeket is tartalmazó, részben eltérő álláspontokat is megjelenítő, de a széles olvasóközönségnek is szóló könyv szövegét gazdag, színes illusztrációk 30 térkép, 19 táblázat, s mintegy száz tárgy- és épületfotó teszik szemléletessé, a szellemi értékeken túl esztétikai élményben is részesítve az olvasót. A magyarul nem tudók a részletes angol nyelvű rezüméből ismerhetik meg a kötet tartalmát.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  400
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  1456 gr
  ISBN:
  9786155497506
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2642988 / 1150636
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig ebook, könyvet Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig FB2, Download Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig PDF , Download Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig MOBI, Online Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig könyvet, ingyenes letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig IPhone, Online könyvet Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig PDF, ingyenes Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig DJVU, ingyenes letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig TXT, letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig RTF, Online Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig FB2 , e-könyvet Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltések TXT, ingyenes Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltések könyvet, e-könyvet Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig download MOBI, letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig IPad, olvas Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig MOBI, olvas Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig DOC, ingyenes Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig AWZ, Download e-könyvet Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig iPad , ingyenes Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig DJVU, Download Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig DVD, olvas Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig TXT, Book Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltések DJVU, Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltések könyvet ingyenes, Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltések könyvet pdf ingyenes, Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig pdf ingyenes, Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig letöltések könyvet epub ingyenes, Pécs története II. – A püspökség alapításától a török hódításig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply