Picasso és Dora letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


James Lord, az 1922-ben született amerikai szerző – aki Egy Giacometti-portré című könyvével mutatkozott be hazánkban – a Picasso és Dora cím ellenére maga is megvallja könyve előszavában, hogy voltaképpen önéletrajzot ír, s jóllehet nem elsősorban vallani akar, de mégiscsak vallani kénytelen! E hiteles, mert a szerző évtizedekig vezetett naplójára épülő regényes önéletírásnak azonban három igazi főszereplője van: ő maga, James Lord, illetve Picasso és Dora Maar. E három közül persze kiordít a Picasso név, a 20. század egyik legnagyobb, legsokoldalúbb, leghatásosabb és legsikeresebb képzőművészének közismert neve. De hogy jön ide Dora és James? Csak nem valami szerelmi háromszögről van szó?! De igenis! Csakhogy ez a világ legfurább háromszöge. James ugyanis kamasz korától fogva és mindvégig eltökélten homoszexuális, aki teljesen fesztelenül vallja és éli ezt a beállítottságát. Dora pedig Picasso megunt és „dobott”, de alighanem leghíresebb és legreprezentatívabb szeretője, akiről maradandó művek tucatjait készítette a mester.
A francia nyelvet már Amerikában megtanuló, a második világháború végén katonai elhárító tisztként Párizsban szolgálatot teljesítő James egyszer csak Picasso díványán találja magát, mert testileg is vonzódik a zseniális művészhez, s meg is orrol a mesterre, hogy az viszont szexuálisan nem közeledik őhozzá, jóllehet némelyek tudnak fiatalkori ilyesfajta kiruccanásairól. Ezért aztán szinte monumentálissá válik James plátói szerelme az elhagyott szerető kínos szerepében vergődő Dora iránt, akit férfiként meg se környékez, jóllehet együtt is élnek egy Picassótól kapott vidéki kúriában, miközben azonban James sűrűn váltogatja a maga homoszexuális partnereit. Dora talán azért tesz lakatot saját nőiességére, mert azt hiszi, hogy így egyszer majd visszafogadja őt Picasso, aki persze újabb és újabb nőket boldogít. Mégis mindhármukat összetartja a művészet igézete: Picasso esetében a zseniális művészeté, Dora esetében a középszerű festegetésé, James esetében pedig az irodalmi ambícióké, melyek életrajzi és önéletrajzi művekben öltenek testet. Végül is a maguk módján mindhárman szeretik egymást és ragaszkodnak egymáshoz, még ha ez többnyire a hiányérzet ragaszkodása is. James rajong Picassóért, bár nem nézi el neki politikai baklövéseit. Picasso szereti és lerajzolgatja Jamest, bár olykor átsuhan rajta, hogy vajon nem az FBI ügynöke-e. Dora belebetegszik a Picassóval való szakításba, mégsem tagadja meg volt szeretőjét, s Jamest is összekötő kapocsnak tartja közte és Picasso között. Ami elmondható Jamesről is, mert Dora iránti rajongása mélyén a Picasso iránti rajongás húzódik meg. És James valójában ezért válik Dora afféle hűséges fegyverhordozójává, még ha átlátja is, hogy Dora a kapzsisága miatt sokszor rászedi őt. Mindeközben pedig kibomlik előttünk a huszadik század óriási, utolérhetetlenül
színes párizsi művészeti életének hétköznapi részletességgel és hitelességgel elmesélt izgalmas világa, melyről igazán
érzékletes képet ad a szemtanú és résztvevő James Lord.A Könyv Magyarul!


Letöltések Picasso és Dora ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Picasso és Dora ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  308
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  720 gr
  ISBN:
  9789639365230
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2103464 / 1015889  TAGS:
  Online Picasso és Dora ebook, könyvet Picasso és Dora FB2, Download Picasso és Dora PDF , Download Picasso és Dora MOBI, Online Picasso és Dora könyvet, ingyenes letöltések Picasso és Dora IPhone, Online könyvet Picasso és Dora PDF, ingyenes Picasso és Dora DJVU, ingyenes letöltések Picasso és Dora TXT, letöltések Picasso és Dora RTF, Online Picasso és Dora FB2 , e-könyvet Picasso és Dora letöltések TXT, ingyenes Picasso és Dora letöltések könyvet, e-könyvet Picasso és Dora download MOBI, letöltések Picasso és Dora IPad, olvas Picasso és Dora MOBI, olvas Picasso és Dora DOC, ingyenes Picasso és Dora AWZ, Download e-könyvet Picasso és Dora iPad , ingyenes Picasso és Dora DJVU, Download Picasso és Dora e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Picasso és Dora DVD, olvas Picasso és Dora TXT, Book Picasso és Dora letöltések DJVU, Picasso és Dora letöltések könyvet ingyenes, Picasso és Dora letöltések könyvet pdf ingyenes, Picasso és Dora pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Picasso és Dora pdf ingyenes, Picasso és Dora letöltések könyvet epub ingyenes, Picasso és Dora ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply