Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az idősebb Plinius Naturalis historia (Természetrajz) című, 37 könyvből álló műve a legteljesebb természettudományos szöveg, amely az antikvitásból ránk maradt. Az ókor Encyclopaedia Britannicájaként is emlegetett mű, amely Európa legfontosabb tudományos forrása volt egészen a 18. századig, a teljesség igényével foglalja össze a rómaiak által a natura-fogalom körébe tartozó jelenségeket. A mű fontosságát növeli, hogy Plinius forrásként felhasználta a mára számunkra már javarészt elveszett, görög nyelvű szakmunkákat, amelyeket így átörökítve csaknem egyedüliként biztosítja az Arisztotelész utáni természettudományos gondolkodásról szerzett tudásunk folytonosságát. Az enciklopédia páratlan tekintélyével és fontosságával ellentétben áll, hogy reprezentációja a nemzetközi és különösen a hazai tudományosságban az utóbbi évszázadban igen csekély volt. A 1920. században, amikorra a Naturalis historia már elvesztette tudományos értékét, az irodalmi szempontú olvasási módok gyenge minőségű, stilárisan igénytelen kompilációnak ítélték a szöveget. Az utóbbi évtizedekben azonban a téma ismét intenzív nemzetközi kutatásának az eredményei egy megújult Plinius-képet vázolnak fel. Ebbe a folyamatba illeszkedik ez a könyv, amely a nemzetközi kutatásban is elsőként vizsgálja a Naturalis historia narratívájának legsajátosabb vonását, az erőteljesen anekdotikus jelleget. A szerző az anekdotikus narráció felől közelít a szöveghez, és tárja fel annak kulturális, esztétikai, etikai és ideológiai meghatározottságait, amelyek a 37 könyv szövegének egészére is érvényesíthetők. Darab Ágnes kötete, amely a Naturalis historia szövegének élvezetes és kellő szellemi tágassággal végzett interpretációja, az első magyar nyelvű Plinius-monográfia.A Könyv Magyarul!


Letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  168
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  240 gr
  ISBN:
  9789636933968
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2228558 / 1084592
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás ebook, könyvet Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás FB2, Download Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás PDF , Download Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás MOBI, Online Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás könyvet, ingyenes letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás IPhone, Online könyvet Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás PDF, ingyenes Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás DJVU, ingyenes letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás TXT, letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás RTF, Online Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás FB2 , e-könyvet Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltések TXT, ingyenes Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltések könyvet, e-könyvet Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás download MOBI, letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás IPad, olvas Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás MOBI, olvas Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás DOC, ingyenes Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás AWZ, Download e-könyvet Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás iPad , ingyenes Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás DJVU, Download Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás DVD, olvas Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás TXT, Book Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltések DJVU, Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltések könyvet ingyenes, Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltések könyvet pdf ingyenes, Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás pdf ingyenes, Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás letöltések könyvet epub ingyenes, Plinius Természetrajza – Anekdotikus narráció és enciklopédikus gondolkodás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply