Politika az iszlámban letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Az ókori keleti birodalmaktól kezdve a poliszon át a nemzetállamokig az uralom formája, legyen az tradicionális, karizmatikus vagy racionális jellegű, döntően rányomta bélyegét az adott társadalom működésére. Mindhárom esetben alapvető az uralom legitimitása. E munka azt mutatja be, hogy az iszlám által létrehozott társadalom esetében egyik weberi kategória sem használható kielégítően. Az iszlám meghatározó szerepéből következően, a Korán és a prófétai hagyomány meg nem változtatható módon szabályozza a társadalom minden lényeges mozzanatát. Emiatt maradt fönt az iszlám társadalom az utóbbi ezernégyszáz évben, akkor is, amikor egységes politikai szervezetről az első ezredforduló után már nem beszélhetünk. Az iszlám és a társadalom szoros összefonódottsága ugyanakkor az utóbbi két évszázadban lehetetlenné tette a modernizációt szolgáló reformkísérleteket. A társadalom anyagcseréjét szabályozó iszlám alapjai, a Korán és a Szunna ugyanis nem reformálható. A munka első része szemügyre veszi a társadalom genezisét, vizsgálja a társadalom valóságos vagy lehetséges megszervezését elemző forrásokat, kísérletet tesz a politikai iszlám kulcsfogalmainak hermeneutikájára, a társadalom szervesülésének és tagozódásának vizsgálatára, s arra az alapvető kérdésre próbál válaszolni, hogy van-e, lehetséges-e az iszlámban fejlődés, s az eddigi kísérletek hogyan értelmezhetők? A munka második része ezúttal is alapvető forrásokat ad bőséges kommentárokkal. Az első forrás a 8. századból származik, Ibn al-Muqaffa egyedülálló politikai memoranduma a kalifához, amelyben egyfajta (ókori keleti modellt idéző), felülről felépített és irányított power-state államvezetést vázol föl. A másik alapvető forrás a 11. századi szaldzsúq wazír műve, A kormányzás könyve, amely a szilárdan kézben tartott patrimoniális birodalom államvezetési kézikönyve. A harmadik forrás, Alí Abd ar-Ráziq 1925-ben keletkezett tudós pamfletje, Az iszlám és a hatalom forrásai, amely a vallás és a kormányzás szigorú szétválasztása mellett érvel.A Könyv Magyarul!


Letöltések Politika az iszlámban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Politika az iszlámban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  584
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLÁS, VÁSZONBORÍTÓS
  Súly:
  598 gr
  ISBN:
  9789631363364
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2679511 / 1155912
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Politika az iszlámban ebook, könyvet Politika az iszlámban FB2, Download Politika az iszlámban PDF , Download Politika az iszlámban MOBI, Online Politika az iszlámban könyvet, ingyenes letöltések Politika az iszlámban IPhone, Online könyvet Politika az iszlámban PDF, ingyenes Politika az iszlámban DJVU, ingyenes letöltések Politika az iszlámban TXT, letöltések Politika az iszlámban RTF, Online Politika az iszlámban FB2 , e-könyvet Politika az iszlámban letöltések TXT, ingyenes Politika az iszlámban letöltések könyvet, e-könyvet Politika az iszlámban download MOBI, letöltések Politika az iszlámban IPad, olvas Politika az iszlámban MOBI, olvas Politika az iszlámban DOC, ingyenes Politika az iszlámban AWZ, Download e-könyvet Politika az iszlámban iPad , ingyenes Politika az iszlámban DJVU, Download Politika az iszlámban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Politika az iszlámban DVD, olvas Politika az iszlámban TXT, Book Politika az iszlámban letöltések DJVU, Politika az iszlámban letöltések könyvet ingyenes, Politika az iszlámban letöltések könyvet pdf ingyenes, Politika az iszlámban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Politika az iszlámban pdf ingyenes, Politika az iszlámban letöltések könyvet epub ingyenes, Politika az iszlámban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply