Rákosztály letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


1955 márciusában vagyunk valahol Közép-Ázsiában, egy kórház rákosztályán. Ide érkezik meg a belügyes Ruszanov (aki viszolyogva fekszik be a közemberek közé, és az az elve, hogy mindenki bűnös, ha megvakarjuk) és Kosztoglotov, aki az egyetemről a háborúba került, onnan a Gulagba, s szabadulása után most a rákkal kell megküzdenie.
A rákosok kórtermében a szovjet társadalom jellegzetes képviselői fekszenek: egyesek, a hatalom kiszolgálói félnek a lassanként beinduló változásoktól, a személyi kultusz leleplezésétől, mások reménykednek, hogy igazi olvadás kezdődik, s az ország testéről visszahúzódnak a rákos daganatok: a táborok, a sztálinizmus, az embertelen diktatúra. S közben csodás gyógyulásról álmodoznak talán az orosz népi gyógyászat, talán a nyírfagomba segíthet, ha a hivatalos orvosok tehetetlenek.
A Rákosztály sok szempontból önéletrajzi mű. Maga Szolzsenyicin 1953-ban szabadult a lágerból, s utána Kazahsztánban jelöltek ki neki kényszerlakhelyet. Két év múlva a taskenti kórházban rákos daganatot diagnosztizáltak szervezetében. Élet és halál között lebegett, de legyőzte a betegséget, s úgy érezte, azért maradt életben, hogy beszámoljon a lágerlakó milliók szenvedéséről.
A Rákosztály-beli Kosztoglotovban saját életének ezt a pár évét írta meg: a súlyos betegséggel sikeresen megvívott harcát és vívódását, küzdelmét azért, hogy a lágerban töltött évek után értelmet találjon életének.

Évtizedekig a kommunista hatalommal való szembenállás jelképe volt ez a könyv, melyet a szocialista országokban csak titokban lehetett olvasni; mára elfoglalta helyét a XX. század nagy klasszikus művei között. A Rákosztály igazi orosz nagyregény Dosztojevszkij és Tolsztoj szellemében: éppúgy szól hús-vér emberek szenvedéséről, mint szimbolikus szintjén az örök emberi lázadásról az olyan hatalommal szemben, melyben az istentelen szadizmus rákként elburjánzik.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Rákosztály ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rákosztály ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  640
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  640 gr
  ISBN:
  9789634050612
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2599536 / 1144363
  Translator:


  TAGS:
  Online Rákosztály ebook, könyvet Rákosztály FB2, Download Rákosztály PDF , Download Rákosztály MOBI, Online Rákosztály könyvet, ingyenes letöltések Rákosztály IPhone, Online könyvet Rákosztály PDF, ingyenes Rákosztály DJVU, ingyenes letöltések Rákosztály TXT, letöltések Rákosztály RTF, Online Rákosztály FB2 , e-könyvet Rákosztály letöltések TXT, ingyenes Rákosztály letöltések könyvet, e-könyvet Rákosztály download MOBI, letöltések Rákosztály IPad, olvas Rákosztály MOBI, olvas Rákosztály DOC, ingyenes Rákosztály AWZ, Download e-könyvet Rákosztály iPad , ingyenes Rákosztály DJVU, Download Rákosztály e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rákosztály DVD, olvas Rákosztály TXT, Book Rákosztály letöltések DJVU, Rákosztály letöltések könyvet ingyenes, Rákosztály letöltések könyvet pdf ingyenes, Rákosztály pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rákosztály pdf ingyenes, Rákosztály letöltések könyvet epub ingyenes, Rákosztály ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply