Rallye 2009 letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Mondják, óvnunk kell a múltat ahhoz, hogy értékelni tudjuk a jelent.
Igaz, nagyon igaz. Mert miközben a régi bajnokokkal beszélgetve leporoltuk a húsz-harminc-negyven évvel ezelőtti emlékeket, ma már teljesen elfeledett, sőt, olykor életidegen képek elevenedtek meg. De ezek a képek vonzóak voltak, nagyon vonzóak – s nem az idő szépítette meg őket -, azt kívánta a hallgató, bárcsak abban az időben élt volna, bárcsak sátrazott volna a pályák szélén a versenyzőkkel, bárcsak bekukkanthatott volna a mindennapjaikba, bárcsak…
Az egykori nagy bajnokok többsége elszakadt a ralitól. Volt, aki azért, mert nem volt lehetősége új autót venni (ez ma is gyakran megtörténik, még a legtehetségesebb versenyzőkkel is), volt, aki azért, mert úgy érezte, elveszett a csoda, amiért annak idején beleszeretett ebbe a gyönyörű sportágba.
A régi ralik szelleme egyre ritkábban kísért. Akkor alkatrészt, kereket, szerszámot, sőt, még pénzt is kértek egymástól egy verseny során, mert nem volt kérdés, hogy utóbb elrendezik az ügyet. S az sem volt kérdés, hogy akitől kértek, az adott, s nemcsak azért, mert tudta, legközelebb ő kerülhet hasonló helyzetbe, hanem azért is, mert nem az ellenfél kiesésével, hanem annak legyőzésével akart az illető a dobogón pezsgőzni. Ma már gyakran önző indokok vezérlik a versenyzőket, s olykor azok alakítják a szabályokat is, ma már senkinek sem jut eszébe (legalábbis a topcsapatoknál biztos nem), hogy elmenjen a szomszédba „egy csipet sóért" – talán azért, mert mostanra túl sok lett a pénz a sportágban. Ma már nem fordulhat elő, hogy az autókra csak szépészeti célokból kerül fel matrica, nem pedig azért, mert valaki fizet érte.
Jó volt feleleveníteni a régi nagy sztorikat, jó volt megismerni az első abszolút magyar bajnokot, jó volt Ferjáncz Attilával nem elnökként, hanem versenyzőként beszélgetni, és igen, jó volt megsiratni Ranga Laci egyik utolsó interjúját.. De azt is megható volt látni, hogy Spitzmüller Csaba felragasztja Herczig Norbert autójára a babérkoszorúval körülölelt egyest – mintegy köszöntve őt a „Bajnokok Klubjában". Ez a gesztus bizonyítja, hogy még ha meg is változott a világ, ma is vannak úriemberek, s ma is vannak vérbeli ralisok, akik húsz-harminc-negyven évvel ezelőtt is belepasszoltak volna a rali elitjébe. Ez adhat reményt. Mert általuk még vissza-visszatér a régi ralik szelleme.
Tóth AnitaA Könyv Magyarul!


Letöltések Rallye 2009 ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rallye 2009 ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  248
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  1420 gr
  ISBN:
  2009000002999
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2207766 / 1063732
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Rallye 2009 ebook, könyvet Rallye 2009 FB2, Download Rallye 2009 PDF , Download Rallye 2009 MOBI, Online Rallye 2009 könyvet, ingyenes letöltések Rallye 2009 IPhone, Online könyvet Rallye 2009 PDF, ingyenes Rallye 2009 DJVU, ingyenes letöltések Rallye 2009 TXT, letöltések Rallye 2009 RTF, Online Rallye 2009 FB2 , e-könyvet Rallye 2009 letöltések TXT, ingyenes Rallye 2009 letöltések könyvet, e-könyvet Rallye 2009 download MOBI, letöltések Rallye 2009 IPad, olvas Rallye 2009 MOBI, olvas Rallye 2009 DOC, ingyenes Rallye 2009 AWZ, Download e-könyvet Rallye 2009 iPad , ingyenes Rallye 2009 DJVU, Download Rallye 2009 e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rallye 2009 DVD, olvas Rallye 2009 TXT, Book Rallye 2009 letöltések DJVU, Rallye 2009 letöltések könyvet ingyenes, Rallye 2009 letöltések könyvet pdf ingyenes, Rallye 2009 pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rallye 2009 pdf ingyenes, Rallye 2009 letöltések könyvet epub ingyenes, Rallye 2009 ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply