Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A huszadik század elejére a fizikusok tökéletesen kidolgozták a klasszikus mechanikát és az elektrodinamikát, melyek segítségével a mechanikai, illetve elektromos és mágneses jelenségeket értelmezni tudták. E két nagy tudományterület között mégis ellentmondás feszült, amennyiben megbízható mérések igazolták (Michelson-Morley-kísérlet), hogy a fény sebessége vonatkoztatási rendszertől függetlenül állandó, ez a tény ugyanis szöges ellentétben állt az inerciális vonatkoztatási rendszerek közötti kapcsolatot megadó, régóta általánosan elfogadott és használt Galilei-transzformációkkal. Ez az ellentmondás hívta életre a (speciális) relativitáselméletet. Einstein két, egymásnak látszólag ellentmondó elvet posztulált: a fénysebesség állandóságát és az inerciarendszerek egyenértékűségét. Következmény: a tehetetlenségi rendszerek között kapcsolatot eddig leíró Galilei-transzformációkat fel kell váltani a Lorentz-transzformációkkal, a fizikai jelenségek leírását pedig az adott vonatkoztatási rendszerben érvényes térjellemzőkkel kell elvégezni. Tehát a hely, az idő, a sebesség, a gyorsulás a mozgásnak nem abszolút jellemzői, hanem mindig az adott vonatkoztatási rendszerhez igazítva kell tekinteni őket. Ugyanez igaz az elektromágneses teret leíró térjellemzőkre is. A relativisztikus elektrodinamika feladata meghatározni, hogy hogyan kell kiszámolnunk ezeket a térjellemzőket (vektorokat és tenzorokat), ha egyik inerciarendszerből egy másikra térünk át. Tevan György könyve a hagyományos felépítéstől eltérően nem a Lorentz-transzformációk ismertetésével indul, hanem algebrai módszerekkel vezeti be a téridő-világot (egy speciális metrikájú négydimenziós teret), melyben a Lorentz-transzformációk már természetesen adódnak. A könyv további erénye, hogy számos gyakorlati példát tárgyal, ami nagy segítséget nyújt az olvasónak abban, hogy reális képet alkothasson a relativisztikus elektrodinamikáról, erről a fogalmi és számolástechnikai szempontból is nagyon nehéz területről.A Könyv Magyarul!


Letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  103
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  194 gr
  ISBN:
  9789632793177
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2467337 / 1104978  TAGS:
  Online Relativisztikus elektrodinamika röviden ebook, könyvet Relativisztikus elektrodinamika röviden FB2, Download Relativisztikus elektrodinamika röviden PDF , Download Relativisztikus elektrodinamika röviden MOBI, Online Relativisztikus elektrodinamika röviden könyvet, ingyenes letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden IPhone, Online könyvet Relativisztikus elektrodinamika röviden PDF, ingyenes Relativisztikus elektrodinamika röviden DJVU, ingyenes letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden TXT, letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden RTF, Online Relativisztikus elektrodinamika röviden FB2 , e-könyvet Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltések TXT, ingyenes Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltések könyvet, e-könyvet Relativisztikus elektrodinamika röviden download MOBI, letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden IPad, olvas Relativisztikus elektrodinamika röviden MOBI, olvas Relativisztikus elektrodinamika röviden DOC, ingyenes Relativisztikus elektrodinamika röviden AWZ, Download e-könyvet Relativisztikus elektrodinamika röviden iPad , ingyenes Relativisztikus elektrodinamika röviden DJVU, Download Relativisztikus elektrodinamika röviden e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Relativisztikus elektrodinamika röviden DVD, olvas Relativisztikus elektrodinamika röviden TXT, Book Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltések DJVU, Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltések könyvet ingyenes, Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltések könyvet pdf ingyenes, Relativisztikus elektrodinamika röviden pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Relativisztikus elektrodinamika röviden pdf ingyenes, Relativisztikus elektrodinamika röviden letöltések könyvet epub ingyenes, Relativisztikus elektrodinamika röviden ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply