Rendszeres őslénytan letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Célunk nem az volt, hogy az elmúlt húsz év fejlődését figyelembe véve, a legfrissebb adatok alapján "újraírjuk" az őslénytani tankönyveket. Jelen könyv – mint azt az Előszóban kifejtettük – az egyetemi BSc szintű oktatás igényeit szolgáló, de általános célú tankönyv és ismeretterjesztő könyv egyben. Törekedtünk a teljességre, s bár a címe alapján alapvetően rendszertani, azaz a kihalt élő szervezeteket korszerű rendszertan szerint bemutató mű, a háttérként szolgáló ismeretek rövid, utalásszerű bemutatására is kitérünk. Tettük ezt annak érdekében, hogy az olvasónak a szükséges háttérismeretek megszerzéséhez ne kelljen másik könyvet keresnie. A könyv felépítése az őslénytan történetének bemutatásával, majd a legszükségesebb általános őslénytani ismeret átadásával kezdődik. Ezután következik a rendszeres rész. A rendszertan ismertetését azonban megelőzi az osztályozás, a nevezéktan és rendszerezés fogalmainak körüljárása. Külön kitérünk a természetes és a mesterséges rendszer definiálására, majd az egyes állat- és növénytörzsek kerülnek sorra. Itt azonban kényszerű kompromisszumokat kötöttünk, amennyiben a rendszertani részben a vizsgálat módja szerint mesterségesen fogtunk össze olyan állat- és növénytörzseket, amelyeket a természetes rendszertan szerint nem sorolnánk együvé. Ennek oka az a gyakorlati igény volt, mely ezen a szinten felülírta a rendszertan követelményét és az oktatásnak megfelelő módon, tehát a mikroszkóppal vizsgálható taxonokat egy mesterséges tárgy, a mikropaleontológia fejezetbe gyűjtötte össze. S mivel elsősorban gyakorlati igényeket elégít ki a könyv, ezért azon ősmaradvány-csoportokat állítottuk a kötetbe, amelyek hazánkban is előfordulnak, és jelentősek. S bár nehezen álltuk meg, ám azokat az egzotikus, kihalt és vitatott rendszertani helyzetű csoportokat, amelyek kutatása ma az őslénytani kutatás élvonalába tartozik, sajnos mellőznünk kellett. A rendszertani részt rövid evolúciós fejezet követi, melyben a kihalásokról is említés következik. Ezek, a rendszeres őslénytant keretbe foglaló fejezetek tehát egységes egészt kínálnak az egyetemi általános alapképzésben résztvevők és a téma iránt érdeklődő művelt és műkedvelő közönségnek egyaránt.A Könyv Magyarul!


Letöltések Rendszeres őslénytan ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rendszeres őslénytan ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  ISBN:
  9789633980514
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2617605 / 8112661
  Formátum:
  EPUB
  MOBI
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Rendszeres őslénytan ebook, könyvet Rendszeres őslénytan FB2, Download Rendszeres őslénytan PDF , Download Rendszeres őslénytan MOBI, Online Rendszeres őslénytan könyvet, ingyenes letöltések Rendszeres őslénytan IPhone, Online könyvet Rendszeres őslénytan PDF, ingyenes Rendszeres őslénytan DJVU, ingyenes letöltések Rendszeres őslénytan TXT, letöltések Rendszeres őslénytan RTF, Online Rendszeres őslénytan FB2 , e-könyvet Rendszeres őslénytan letöltések TXT, ingyenes Rendszeres őslénytan letöltések könyvet, e-könyvet Rendszeres őslénytan download MOBI, letöltések Rendszeres őslénytan IPad, olvas Rendszeres őslénytan MOBI, olvas Rendszeres őslénytan DOC, ingyenes Rendszeres őslénytan AWZ, Download e-könyvet Rendszeres őslénytan iPad , ingyenes Rendszeres őslénytan DJVU, Download Rendszeres őslénytan e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rendszeres őslénytan DVD, olvas Rendszeres őslénytan TXT, Book Rendszeres őslénytan letöltések DJVU, Rendszeres őslénytan letöltések könyvet ingyenes, Rendszeres őslénytan letöltések könyvet pdf ingyenes, Rendszeres őslénytan pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rendszeres őslénytan pdf ingyenes, Rendszeres őslénytan letöltések könyvet epub ingyenes, Rendszeres őslénytan ePub könyvet letöltések ingyenes.