Rorschach letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Hermann Rorschach pszichiáter az I. világháború alatt egy eldugott svájci elmegyógyintézetben kidolgozta tíz tintafoltból álló képsorozatát, amely az emberi elme kifürkészésére alkalmas kísérletének alapja lett. Miközben a futurizmustól a dadaizmusig magába szívta a korszak számos művészeti irányzatát, Rorschach éveken át tusázott Freud és Jung elméleteivel. Művészemberként szilárd meggyőződésévé vált, hogy valódi kilétünkről – Freud elképzeléseivel ellentétben – nem szavakkal, hanem a vizuális látásmódunkkal árulunk el a legtöbbet.

Rorschach korai halála után a teszt története számos érdekes fordulatot vett. A II. világháború során az amerikai hadsereg rátette a kezét az eljárásra, így a nürnbergi perben és a vietnámi háborúban is jelentős szerephez jutott. Később felkapta a reklámipar, és klisévé tette Hollywood és a világsajtó, emellett Andy Warholtól Jay-Z-ig számos jeles művészt ihletett meg. A tintafolttesztet vádlottak, álláskeresők, elmebetegek és önmagukat jobban megismerni vágyók millióival végeztették el. A Rorschach-próba népszerűsége máig töretlen.

Hermann Rorschach első valódi életrajzának megírásakor Damion Searls kiadatlan levelekből és naplókból merít, valamint a Rorschach család tagjaival, barátaival és kollégáival készített, korábban ismeretlen interjúk egész sorára támaszkodik. A teszt megalkotásának, heves vitákkal kísért újjászületésének története mellett azt is bemutatja, mit árul el mindez az észlelés rejtélyeiről.

"Meglepő és informatív portré Hermann Rorschachról, amely ellenállhatatlan meggyőző erővel bizonyítja, hogy Rorschach valószínűtlen tintafoltkísérletével méltán rászolgált helyére a pszichológia panteonjában."

Joshua Wolf Shenk, a Kreatív párosok szerzője

"Három könyv egyben: Hermann Rorschach érdekfeszítő életrajza; a nevét viselő tintafoltteszt eleven és részletekbe menő, kutatásokkal alátámasztott története; valamint lebilincselő útikalauz az észlelés pszichológiájának birodalmába. A Rorschach arra késztet bennünket, hogy eltűnődjünk, miként függ össze kilétünk azzal, hogy mit látunk a képen."

Peter Mendelsund, a What We See When We Read (Mit látunk, amikor olvasunk?) szerzője

Az év gondolatébresztő könyve – The Times

A szerző:

Damion Searls a Harper’s, az n+1 és a The Paris Review munkatársaként dolgozott, és számos szerző – többek között Rainer Maria Rilke, Marcel Proust, valamint öt Nobel-díjas költő és író – műveit fordította angolra. A Guggenheim Alapítvány, az amerikai Nemzeti Művészeti Alapítvány (National Endowment for the Arts), valamint a Cullman Center ösztöndíjasa.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Rorschach ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rorschach ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  451
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  860 gr
  ISBN:
  9789633045404
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2712920 / 1173313
  Fordító:


  TAGS:
  Online Rorschach ebook, könyvet Rorschach FB2, Download Rorschach PDF , Download Rorschach MOBI, Online Rorschach könyvet, ingyenes letöltések Rorschach IPhone, Online könyvet Rorschach PDF, ingyenes Rorschach DJVU, ingyenes letöltések Rorschach TXT, letöltések Rorschach RTF, Online Rorschach FB2 , e-könyvet Rorschach letöltések TXT, ingyenes Rorschach letöltések könyvet, e-könyvet Rorschach download MOBI, letöltések Rorschach IPad, olvas Rorschach MOBI, olvas Rorschach DOC, ingyenes Rorschach AWZ, Download e-könyvet Rorschach iPad , ingyenes Rorschach DJVU, Download Rorschach e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rorschach DVD, olvas Rorschach TXT, Book Rorschach letöltések DJVU, Rorschach letöltések könyvet ingyenes, Rorschach letöltések könyvet pdf ingyenes, Rorschach pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rorschach pdf ingyenes, Rorschach letöltések könyvet epub ingyenes, Rorschach ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply