Rövidítések enciklopédiája letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Napjaink felgyorsult világában egyre több rövidítést és mozaikszót használunk. Ezért szükséges a Rövidítések enciklopédiája, amely értelmezi és megmagyarázza a nagy számban és gyorsan felbukkanó rövidített nyelvi alakokat. Nemcsak a magyar nyelv él szavak, szókapcsolatok rövidítésével, hanem az idegen nyelvek is. Mivel a tudományok és a technika, technológia fejlődésében élen járó országok angol nyelvűek, illetve a nemzetközi kommunikáció nyelve mára szinte kizárólagosan az angol, érthető, hogy az angol nyelvben születik a 21. század elején a legtöbb rövidítés, amelyek aztán szinte az egész világon elterjednek. A TINTA Könyvkiadó Rövidítések enciklopédiájának megjelenését többéves gyűjtőmunka előzte meg. Az összeállítás nagyságára jellemző, hogy 67 szakterületről pontosan 12150 rövidítést tartalmaz és dolgoz fel. A szótározott rövidítések közül 5320 magyar, a fennmaradó 6830 pedig idegen nyelvű. A legtöbb rövidítést a következő területekről, illetve témakörökből találjuk: orvostudomány, szervezet-egyesület, vallás, földrajz, politika, informatika.
A néhány éve felbukkant SMS-nyelvből is szép számú adat került szótározásra és értelmezésre: ír6sz, mléxm, QK stb. A gyűjteményben megtalálhatók az új, csupán néhány éves rövidítések mellett a régebbi, tradicionálisak is, mint pl.: FÉG, ONCSA, szmk. A Rövidítések enciklopédiájában a szócikkek felépítése a következő:
1. A rövidítés, 2. A rövidítés feloldása, 3. A rövidítés nyelve vagy forrásnyelve, 4. A fogalom szakterülete, 5. A rövidítés kifejtése, magyarázata.
Az eredményes használatot a kézikönyvben 1100 utalás segíti.
A most közreadott munka a kevés magyar előzményből is kiemelkedik azzal az újdonságával, hogy nemcsak kifejti, feloldja a vastag betűs rövidítést az eredetileg rövidített szó vagy szavak teljes megadásával, hanem tájékoztat arról is, hogy az adott rövidítés milyen fogalmat takar. Ezt a jelen gyűjtemény nevében az enciklopédia szóval jelöltük. A Rövidítések enciklopédiáját ajánljuk azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy egy-egy rövidítés vagy mozaikszó mit is jelent, és sikeresen akarnak tájékozódni arról, hogy egy rövidítés mögött pontosan milyen fogalom is rejlik. A kézikönyv olvasmánynak is érdekes, segítségével többek között a technika, a kultúra, a művészetek, a tudomány, a politika és a sport területére tehetünk izgalmas utazást.A Könyv Magyarul!


Letöltések Rövidítések enciklopédiája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rövidítések enciklopédiája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  504
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  960 gr
  ISBN:
  9786155219139
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2227800 / 1082268
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Rövidítések enciklopédiája ebook, könyvet Rövidítések enciklopédiája FB2, Download Rövidítések enciklopédiája PDF , Download Rövidítések enciklopédiája MOBI, Online Rövidítések enciklopédiája könyvet, ingyenes letöltések Rövidítések enciklopédiája IPhone, Online könyvet Rövidítések enciklopédiája PDF, ingyenes Rövidítések enciklopédiája DJVU, ingyenes letöltések Rövidítések enciklopédiája TXT, letöltések Rövidítések enciklopédiája RTF, Online Rövidítések enciklopédiája FB2 , e-könyvet Rövidítések enciklopédiája letöltések TXT, ingyenes Rövidítések enciklopédiája letöltések könyvet, e-könyvet Rövidítések enciklopédiája download MOBI, letöltések Rövidítések enciklopédiája IPad, olvas Rövidítések enciklopédiája MOBI, olvas Rövidítések enciklopédiája DOC, ingyenes Rövidítések enciklopédiája AWZ, Download e-könyvet Rövidítések enciklopédiája iPad , ingyenes Rövidítések enciklopédiája DJVU, Download Rövidítések enciklopédiája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rövidítések enciklopédiája DVD, olvas Rövidítések enciklopédiája TXT, Book Rövidítések enciklopédiája letöltések DJVU, Rövidítések enciklopédiája letöltések könyvet ingyenes, Rövidítések enciklopédiája letöltések könyvet pdf ingyenes, Rövidítések enciklopédiája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rövidítések enciklopédiája pdf ingyenes, Rövidítések enciklopédiája letöltések könyvet epub ingyenes, Rövidítések enciklopédiája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply