Sátoraljaújhely letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A Magyar várostörténeti atlasz újabb kötete. Az MTA Történettudományi Intézet (MTA BTK TTI) új kötete a Magyar várostörténeti atlasz című, kétnyelvű kiadványsorozatban jelent meg, a Nemzetközi Várostörténeti Bizottság kutatási programja keretében. Az első kötetet 2010-ben adták ki, Sopron városát mutatta be. A Magyar várostörténeti atlasz 2011-ben megjelentetett második kötetében Sátoraljaújhely történeti fejlődését foglalja össze Tringli István, az MTA BTK TTI tudományos főmunkatársa a kezdetektől a vasútépítés és az iparosítás kezdetéig, az 1860-as évekig. Az északkeleti határszélen fekvő egykori megyeszékhely a magyar mezővárosok között kivételesen jó forrásadottságokkal rendelkezik. A szerző kizárólag források alapján írta meg a város történetét, rekonstruálta a város birtokviszonyait, leírta a birtokviszonyok hatását a település fejlődésére, részletesen elemezte a városrészek jogi helyzetét. A magyar és angol nyelvű műből ismerhetjük meg először, hogy hol feküdt a középkori ágostonos kolostor, milyen különleges jogi helyzete volt a sátoraljaújhelyi plébániának, a régi magyar nyelv milyen fogalmakat használt az utcák és telkek leírásakor, a város külső területén fekvő rétek, szántóföldek és szőlők milyen hierarchikus beosztásban helyezkedtek el, és a városi házhoz tartozó telkek mennyiben különböztek a falusi telkektől. A kísérőfüzet részletes adattárat tartalmaz, amelyben a forrásrészletek a szöveg pontos ellenőrzését teszik lehetővé. A mellékletek közt megtalálhatók a városra vonatkozó legfontosabb térképek színes reprodukciói a 18. század végétől napjainkig. A várostörténeti atlaszok nemzetközi szabványainak megfelelően ugyanitt kapott helyet egy, a 19. századi állapotokat ábrázoló 1:2500-as méretű térkép és több rekonstrukciós térkép. A térkép adatainak elektronikus keresésére lehetőséget ad a mellékletben található CD-ROM. A kiadvány méltán nyerte el a Lázár Deák Térképészeti Alapítvány és az Országos Széchényi Könyvtár által kiírt Szép Magyar Térkép 2011. pályázat I. díját a tudományos térképek és atlaszok kategóriában.A Könyv Magyarul!


Letöltések Sátoraljaújhely ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Sátoraljaújhely ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  104
  Borító:
  HAJTOGATOTT TÉRKÉP
  Súly:
  1320 gr
  ISBN:
  9789639627444
  Nyelv:
  ANGOL – MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2228101 / 1085712
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Sátoraljaújhely ebook, könyvet Sátoraljaújhely FB2, Download Sátoraljaújhely PDF , Download Sátoraljaújhely MOBI, Online Sátoraljaújhely könyvet, ingyenes letöltések Sátoraljaújhely IPhone, Online könyvet Sátoraljaújhely PDF, ingyenes Sátoraljaújhely DJVU, ingyenes letöltések Sátoraljaújhely TXT, letöltések Sátoraljaújhely RTF, Online Sátoraljaújhely FB2 , e-könyvet Sátoraljaújhely letöltések TXT, ingyenes Sátoraljaújhely letöltések könyvet, e-könyvet Sátoraljaújhely download MOBI, letöltések Sátoraljaújhely IPad, olvas Sátoraljaújhely MOBI, olvas Sátoraljaújhely DOC, ingyenes Sátoraljaújhely AWZ, Download e-könyvet Sátoraljaújhely iPad , ingyenes Sátoraljaújhely DJVU, Download Sátoraljaújhely e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Sátoraljaújhely DVD, olvas Sátoraljaújhely TXT, Book Sátoraljaújhely letöltések DJVU, Sátoraljaújhely letöltések könyvet ingyenes, Sátoraljaújhely letöltések könyvet pdf ingyenes, Sátoraljaújhely pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Sátoraljaújhely pdf ingyenes, Sátoraljaújhely letöltések könyvet epub ingyenes, Sátoraljaújhely ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply