Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Magyar olvasó huszonöt esztendeje találkozhatott utoljára a tamil irodalommal. Most ismét kezébe vehet két darabot a dél-indiai dravida kultúra gyöngyszemei közül. A második századból való Silappadiháramot, Kannahi történetét értő kezekkel szőtte mai nyelvezetű mesévé Laksmi Holmström indiai-svéd irodalomtörténész, aki angol nyelven adta közre. Néhány emberöltővel korábbról származik a Maduraikándzsi, avagy a Bölcs tanács Maduraiban. A verses elbeszélés soronkénti prózai műfordítását tamil eredetiből Major István dravidológus készítette el. Madurai városa kapcsolja össze a két művet azzal, hogy Kannahi tragédiája ebben az ősi és szent városban teljesedik ki. A Bölcs tanács Madaraiban ennek a ma is kultikus jelentőségű nagyvárosnak az életét mutatja be, miközben bepillantást enged a törzsi társadalom hagyományainak továbbélésébe, abba, ahogy a hindu vallási tradíció megszilárdult és lassanként az észak-indiai szanszkrit kultúra hatása alá került. A verses elbeszélés ízelítőt ad abból a bővérű, gazdagon díszített, sokrétű nyelvi stí1sból is, amely híven tükrözi a trópusi vidék színeit, hangulatait, a korabeli ott él ő emberek értékrendjét és életvitelét, felvázolja gazdasági tevékenységüket. A szép kereskedőlányból istennővé lett Kannahi történetét feldolgozó Laksmi Holmström és a Berki dalt, valamint a Maduraikándzsit fordító Major István is tanulmányt és szójegyzéket fűzött a művekhez, hogy segítse az ókori dél-indiai történelemben és kultúrában kevéssé jártas, de érdeklődő olvasót a pontosabb megértésben. A varázsos eposzok dél-indiai hangulatát Kádár Katalin ihletett illusztrációi teszik teljessé.A Könyv Magyarul!


Letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  jó állapotú antikvár könyv
  Kiadó:
  General Press Kiadó
  Oldalak száma:
  272
  Kötés:
  kemény kötés
  Súly:
  400 gr
  ISBN:
  0269002380958
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  SL#2105170552  TAGS:
  Online Silapaddiháram és Maduraikándzsi ebook, könyvet Silapaddiháram és Maduraikándzsi FB2, Download Silapaddiháram és Maduraikándzsi PDF , Download Silapaddiháram és Maduraikándzsi MOBI, Online Silapaddiháram és Maduraikándzsi könyvet, ingyenes letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi IPhone, Online könyvet Silapaddiháram és Maduraikándzsi PDF, ingyenes Silapaddiháram és Maduraikándzsi DJVU, ingyenes letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi TXT, letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi RTF, Online Silapaddiháram és Maduraikándzsi FB2 , e-könyvet Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltések TXT, ingyenes Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltések könyvet, e-könyvet Silapaddiháram és Maduraikándzsi download MOBI, letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi IPad, olvas Silapaddiháram és Maduraikándzsi MOBI, olvas Silapaddiháram és Maduraikándzsi DOC, ingyenes Silapaddiháram és Maduraikándzsi AWZ, Download e-könyvet Silapaddiháram és Maduraikándzsi iPad , ingyenes Silapaddiháram és Maduraikándzsi DJVU, Download Silapaddiháram és Maduraikándzsi e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Silapaddiháram és Maduraikándzsi DVD, olvas Silapaddiháram és Maduraikándzsi TXT, Book Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltések DJVU, Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltések könyvet ingyenes, Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltések könyvet pdf ingyenes, Silapaddiháram és Maduraikándzsi pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Silapaddiháram és Maduraikándzsi pdf ingyenes, Silapaddiháram és Maduraikándzsi letöltések könyvet epub ingyenes, Silapaddiháram és Maduraikándzsi ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply