Sumér nyomok Erdélyben letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Torma Zsófia Csicsókeresztúr 1832. szeptember 27. – Szászváros 1899. november 14.

A Kárpát-medence legértékesebb neolitleleteinek felfedezője, amit ma tordosi leletek néven ismerünk.

Kutatásai során különböző töredékeket talált, amelyeknek a székely rovásírásra emlékeztető jelei a sumer-akkád és az erdélyi jelek összehasonlítására vezették. Így bizonyítva egy nyolc-kilencezer éve a Kárpát-medencében írással rendelkező népnek a létét és továbbélésének a lehetőségét. A maga korában ez értetlenséggel találkozott. A külföldi tudós társadalom többnyire nem ismerte a magyarok ősi írását, a rovásírást. Ezért Torma Zsófiának nem hitték el, hogy leletei nem a római, hanem az őskorból származnak.
A szakirodalomban való tájékozottsága, nyelvismerete rendkívül széles volt, ismerte a magyar, a német, a francia, az angol, a görög, a latin szerzők műveit, az elsők között foglalkozott barlangkutatásokkal, és bizonyította, hogy az akkori Magyarország területén a jégkorszakot megelőző korban is élt ember.

Hazájában nem fogadták érdeklődéssel írásait, így 1894-ben Jénában németül jelenik meg a Néprajzi összehasonlítások című műve.

A sumér nyomok Erdélyben című műve is kitartó tudományos munkájának köszönhető.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Sumér nyomok Erdélyben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Sumér nyomok Erdélyben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  217
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  254 gr
  ISBN:
  9786155797033
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2018
  Árukód:
  2712463 / 1172974
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Sumér nyomok Erdélyben ebook, könyvet Sumér nyomok Erdélyben FB2, Download Sumér nyomok Erdélyben PDF , Download Sumér nyomok Erdélyben MOBI, Online Sumér nyomok Erdélyben könyvet, ingyenes letöltések Sumér nyomok Erdélyben IPhone, Online könyvet Sumér nyomok Erdélyben PDF, ingyenes Sumér nyomok Erdélyben DJVU, ingyenes letöltések Sumér nyomok Erdélyben TXT, letöltések Sumér nyomok Erdélyben RTF, Online Sumér nyomok Erdélyben FB2 , e-könyvet Sumér nyomok Erdélyben letöltések TXT, ingyenes Sumér nyomok Erdélyben letöltések könyvet, e-könyvet Sumér nyomok Erdélyben download MOBI, letöltések Sumér nyomok Erdélyben IPad, olvas Sumér nyomok Erdélyben MOBI, olvas Sumér nyomok Erdélyben DOC, ingyenes Sumér nyomok Erdélyben AWZ, Download e-könyvet Sumér nyomok Erdélyben iPad , ingyenes Sumér nyomok Erdélyben DJVU, Download Sumér nyomok Erdélyben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Sumér nyomok Erdélyben DVD, olvas Sumér nyomok Erdélyben TXT, Book Sumér nyomok Erdélyben letöltések DJVU, Sumér nyomok Erdélyben letöltések könyvet ingyenes, Sumér nyomok Erdélyben letöltések könyvet pdf ingyenes, Sumér nyomok Erdélyben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Sumér nyomok Erdélyben pdf ingyenes, Sumér nyomok Erdélyben letöltések könyvet epub ingyenes, Sumér nyomok Erdélyben ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply