Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


Olyan könyvet tart most kezében a Kedves Olvasó, melynek elkészülése nem egyetlen ember érdeme. Mint szerző, örömmel nyilvánítok köszönetet mindenekelőtt Kapocsi Józsefnének, aki előteremtette a kötet megjelenéséhez szükséges anyagi feltételeket. Hálával tartozom Konstanczer Ákosnak a borító elkészítéséért és hasznos tanácsaiért. Müller Istvánnak, Schönberger Ferenc­nének és Reményi Juditnak köszönöm korábban összegyűjtött és elkészített helytörténeti témájú anyagaik, írásaik rendelkezésemre bocsátását. Druskóczi Lászlónak és Vas Ritának többek között a 2001-es ásatás jegyzőkönyvének átadásáért és a helyszín megmutatásáért jár köszönet. A bajcsi kolostorra is ők hívták fel figyelmemet; ha ezt elmulasztják, akkor – töredelmesen bevallom – a könyvből kimaradt volna a Bajcsot tárgyaló fejezet. Az írás során sokat jelentett számomra családom megértése és türelme. Végezetül, de nem utolsó sorban a könyv nem készülhetett volna el párom, Vörös Katalin kitartó támogatása nélkül. Mindannyijuknak még egyszer köszönöm! Véleményem szerint a rész sosem érthető meg az egész nélkül. Mivel minden egyén óhatatlanul tartozik egy csoporthoz, és minden csoport tagja egy még tágabb közösségnek, az egyén vagy a csoport története csak a tágabb közösség történetén keresztül ismerhető meg. Így Szenttrinitás és Vokány múltja is értelmezhetetlen, ha nem ismerjük a magasabb szintű (országos, megyei) folyamatokat. Az egyszerű, falusi emberek mindennapi életmódját sem lehet elmondani a ,,paraméterek" közlése nélkül. ,,Néha találkozunk azzal a naiv elképzeléssel, hogy a politika az emberek feje fölött zajlott, és […] az egyszerű emberek mindennapjaihoz nem volt köze. […] A politika eseményei lépten-nyomon formálják napi dolgaikat. Elpusztítják családtagjaikat; tönkreteszik otthonukat; és megsemmisítik mindazt, amit egy élet munkájával alkottak. […] Nehéz volna drasztikusabb változást elképzelni annál, amit a tatárjárás vagy a török háborúk pusztításai okoztak annak idején a generációk életében." (ENGEL Pál: Életmód és történelemtanítás. Rubicon, 1998/7, 5. o.) Így hát annak ellenére, hogy végig igyekeztem Szenttrinitás és Vokány, valamint szűken vett környezetük történetére fókuszálni, időnként szükségét éreztem kitekinteni az országos események alakulására. A környező települések történetéből csak annyit elevenítettem fel, amennyit Szenttrinitásra vagy Vokányra vonatkozóan okvetlenül elengedhetetlennek éreztem, hiszen Újpetréről és Kistótfaluról már jelent meg helytörténeti monográfia. Ahogy haladunk előre az időben, úgy bővül a Vokány történetével foglalkozó forrásbázis. Értelemszerűen a 20. századról lehet a legtöbbet írni a források bősége miatt. Ezért a kiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy az első világháborútól a legújabb időkig terjedő korszakot egy később megjelenő, II. kötetben fogjuk Vokány lakossága elé tárni.A Könyv Magyarul!


Letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  ISBN:
  9786155181351
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2434077 / 8107352
  Formátum:
  PDF
 • Megosztás
  TAGS:
  Online Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig ebook, könyvet Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig FB2, Download Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig PDF , Download Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig MOBI, Online Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig könyvet, ingyenes letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig IPhone, Online könyvet Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig PDF, ingyenes Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig DJVU, ingyenes letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig TXT, letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig RTF, Online Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig FB2 , e-könyvet Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltések TXT, ingyenes Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltések könyvet, e-könyvet Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig download MOBI, letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig IPad, olvas Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig MOBI, olvas Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig DOC, ingyenes Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig AWZ, Download e-könyvet Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig iPad , ingyenes Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig DJVU, Download Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig DVD, olvas Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig TXT, Book Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltések DJVU, Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltések könyvet ingyenes, Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltések könyvet pdf ingyenes, Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig pdf ingyenes, Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig letöltések könyvet epub ingyenes, Szenttrinitás és Vokány története a kezdetektől 1914-ig ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply