Szólások és közmondások munkafüzet letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle


A munkafüzet Bárdosi Vilmos Magyar szólások, közmondások értelmező szótára fogalomköri szómutatóval című, a Tinta Könyvkiadó által 2012-ben megjelentetett szótárának anyagára épül. E kézikönyv évtizedes gyűjtőmunka eredményeképpen 14 000 szólást (kivágja a rezet), szóláshasonlatot (szegény, mint a templom egere), helyzetmondatot (Most ugrik a majom a vízbe.), közmondást (Ki korán kel, aranyat lel.) tartalmaz, és közreadja azok pontos magyarázatát, értelmezését. Nyelvünk irodalmi, népies vagy ma már kissé régies, de még közérthető fordulatain, szokásmondásain kívül legnagyobb számban természetesen a mai köznyelvre jellemző állandósult szókapcsolatok szerepelnek benne. A szótár a szólások, helyzetmondatok és közmondások magyarázata mellett megadja azok időbeli (régies, ritka), csoportnyelvi (szleng) és stiláris (pl. bizalmas, gúnyos, népies, tréfás, választékos, vulgáris) minősítését, használati körét is. Mindezen tulajdonságai által a szótár anyanyelvünk oktatásának nélkülözhetetlen eszköze az általános és a középiskolákban.
A munkafüzet e roppant gazdag, nyelvünk virágainak is nevezett anyag sokoldalú feldolgozásához nyújt segítséget, ötleteket. A diákok dolgozhatnak vele otthon vagy az iskolában, egyéni munkával vagy párban, vagy a manapság divatos csoportmunka keretében is. A fiatalabb korosztály számára a feladatok megfogalmazásán túl a tanár könnyítésként további kiegészítéseket, magyarázatokat adhat.
Bárdosi Vilmos az Eötvös Loránd Tudományegyetem Francia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, lexikográfus, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja. Több nyelvészeti szakkönyv, egyetemi tankönyv szerzője, a magyar és a francia szólások, közmondások kutatója. Csobothné Hegedűs Mária több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyakorló pedagógus, magyar-német-orosz szakos szakvizsgázott tanár, fejlesztőpedagógus. Elkötelezett híve az anyanyelvi nevelésben aszólások és közmondások változatosan történő felhasználásának.A Könyv Magyarul!


Letöltések Szólások és közmondások munkafüzet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szólások és közmondások munkafüzet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  48
  Borító:
  IRKAFŰZÖTT
  Súly:
  100 gr
  ISBN:
  9786155219054
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2228195 / 1082693
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Szólások és közmondások munkafüzet ebook, könyvet Szólások és közmondások munkafüzet FB2, Download Szólások és közmondások munkafüzet PDF , Download Szólások és közmondások munkafüzet MOBI, Online Szólások és közmondások munkafüzet könyvet, ingyenes letöltések Szólások és közmondások munkafüzet IPhone, Online könyvet Szólások és közmondások munkafüzet PDF, ingyenes Szólások és közmondások munkafüzet DJVU, ingyenes letöltések Szólások és közmondások munkafüzet TXT, letöltések Szólások és közmondások munkafüzet RTF, Online Szólások és közmondások munkafüzet FB2 , e-könyvet Szólások és közmondások munkafüzet letöltések TXT, ingyenes Szólások és közmondások munkafüzet letöltések könyvet, e-könyvet Szólások és közmondások munkafüzet download MOBI, letöltések Szólások és közmondások munkafüzet IPad, olvas Szólások és közmondások munkafüzet MOBI, olvas Szólások és közmondások munkafüzet DOC, ingyenes Szólások és közmondások munkafüzet AWZ, Download e-könyvet Szólások és közmondások munkafüzet iPad , ingyenes Szólások és közmondások munkafüzet DJVU, Download Szólások és közmondások munkafüzet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szólások és közmondások munkafüzet DVD, olvas Szólások és közmondások munkafüzet TXT, Book Szólások és közmondások munkafüzet letöltések DJVU, Szólások és közmondások munkafüzet letöltések könyvet ingyenes, Szólások és közmondások munkafüzet letöltések könyvet pdf ingyenes, Szólások és közmondások munkafüzet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szólások és közmondások munkafüzet pdf ingyenes, Szólások és közmondások munkafüzet letöltések könyvet epub ingyenes, Szólások és közmondások munkafüzet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply